Україні є що показати, чим здивувати та що запропонувати світу у сфері цифрових технологій — Михайло Федоров на міжнародній безпековій виставці Milipol Paris

  Перегляди 764

Українська делегація під час візиту до Франції відвідала одну з найвідоміших і найстаріших виставок світу на тему внутрішньої безпеки — Міlipol, яка збирає професіоналів з цього сектору на всіх рівнях — від поліції та митниці до Інтерполу та сервісних компаній.

Під час виставки відбулася міжнародна конференція «За європейське цифрове десятиліття», на якій виступив Віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров. Він розповів про прогрес у цифровізації, якого досягла Мінцифра за два роки існування. 

«Ми будуємо цифрову державу майбутнього з найзручнішими онлайн-послугами. Це вимога часу, адже digital — не майбутнє, це вже сьогодення. За два роки роботи нам вдалось запустити перші у світі цифрові паспорти, одну з найшвидших у світі реєстрацій бізнесу та ще десятки сервісів. Україні є що показати, чим здивувати та що запропонувати світу. І команда Міністерства цифрової трансформації України працює 24/7, щоб цифрових перемог ставало ще більше», — зазначив Михайло Федоров під час виступу. 

Також Міністр взяв участь у круглому столі European digital sovereignty: international challenges for States and actions in the Horizon 2030. Михайло Федоров поділився досвідом України у боротьбі з кібератаками. Також учасники обговорили необхідність консолідації зусиль у боротьбі з кіберзлочинністю. 

Європа вже має хороший приклад об’єднання зусиль — запуск COVID-сертифікатів. За кілька місяців країни розробили технічне рішення та успішно запустили єдину систему, завдяки якій люди можуть знову подорожувати. COVID-сертифікати — це приклад того, що цифровізація стала основним рушієм змін у світі. Пандемія COVID-19 остаточно показала, що потрібно переходити в онлайн і оцифровувати все, що можна оцифрувати. Цифрові послуги комфортніші, безпечніші й доступніші.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт