Україна взяла участь у Конференції з електронного урядування в Естонії

  Перегляди 445

Українська делегація взяла участь у e-Governance Conference 2024 у Тарту. Це триденна провідна конференція з електронного урядування, яку щорічно організовує Академія електронного управління (eGA).

Конференція об’єднала близько 500 експертів із 67 країн, щоб обмінятися досвідом упровадження технологій та інновацій у державні процеси. На панельних дискусіях обговорили, яким має бути уряд в епоху цифрових технологій та ШІ. 

«Ми віримо, що технології допомагають нам створити безпечне та світле майбутнє. Цифрова економіка повинна генерувати більшу частину ВВП країни. Зараз інновації спрощують взаємодію з державою, рятують життя на передовій і створюють нові робочі місця в технологічному секторі. Інновації повинні стати нашою національною ідеєю та основою економіки», — зазначив Михайло Федоров, Віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — Міністр цифрової трансформації.

Естонія — перша країна, чий досвід у розбудові цифрової держави вивчала Україна. Зокрема, на основі естонської платформи для взаємодії реєстрів X-road ми побудували українську систему обміну даними Трембіта.

Під час конференції e-Governance Conference українська делегація поділилась досвідом цифровізації в умовах повномасштабної війни. Зокрема, представили сервіси, які запустили з початку вторгнення і які не мають аналогів у світі. Це єВідновлення, комплексна послуга для бізнесу е-Підприємець, чатбот єВорог тощо. Також поділилися планами та майбутніми проєктами, які реалізуємо найближчим часом. 

На панельній дискусії про доступ до цифрових ринків ЄС Ілля Родін, керівник програмного забезпечення Дії, доповів про архітектуру сервісів і розвиток держави у смартфоні під час викликів повномасштабної війни. Юрій Мацик, директор Директорату розвитку цифрової інфраструктури Міністерства цифрової трансформації України, розповів про нову стратегію електронних комунікацій та енергостійкі мережі.

Окрім цього, українська делегація на e-Governance Conference поділилась, як підготуватися до кризи за допомогою цифрових інструментів та як ефективно поєднувати людські навички й передові технології.

Нагадаємо, минулого року Мінцифра на e-Governance Conference отримала нагороду «Партнер 2023 року» від Академії електронного управління за розробку Дія.Підпису-EU. Україна стала першою країною — не членом ЄС, чий е-підпис визнається в Європейському Союзі. Це один із ключових кроків на шляху інтеграції до Єдиного цифрового ринку ЄС.

Участь української делегації в конференції відбулась за підтримки Європейського Союзу в межах проєкту DT4UA, що реалізує естонська Академія електронного управління.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт