Україна вражає своїм прогресивним мисленням — шейх Катару під час зустрічі з представниками Мінрегіону та Мінцифри

  Перегляди 825

Віцепрем'єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров та Міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов обговорили перспективи співпраці України та Катару з шейхом Держави Катар Мансуром бін Халіфа Аль Тані. Серед ключових питань: цифрова трансформація країни, розбудова індустріальних парків та регіональна цифровізація. 

«Ми працюємо над тим, щоб перетворити Україну на найпотужніший IT-хаб Східної Європи. Саме тому ми створюємо комфортні умови для кожного. У цьому нам допоможуть наші проєкти: спеціальний податковий режим Дія Сity, e-Резидентство та закон про віртуальні активи. Завдяки цьому IT-галузь отримає змогу користуватися ефективними інструментами для побудови прозорої корпоративної структури компанії та залучення іноземних інвестицій, а Україна — стрімкий ріст ВВП», — зазначив Віцепрем'єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Також Михайло Федоров презентував ідею створення в Україні Фонду Фондів. Держава не просто інвестуватиме в стартапи, а й спрямовуватиме кошти в найкращі світові венчурні фонди для реінвестування саме в українські стартапи. Так в Україні з’явиться найкраще середовище для розвитку стартап-екосистеми та IT-сектору в цілому.

Шейх Катару Мансур бін Халіфа Аль Тані зазначив, що активне впровадження цифровізації у різних сферах демонструє, що Україна є інноваційною державою.

«Україна вражає своїм прогресивним мисленням. Це демонструють актуальні результати, зокрема, у впровадженні цифрових інструментів на кожному рівні держави. Приємно усвідомлювати, що центральна влада будує якісний фундамент для економічного зростання України», — зазначив Шейх Мансур бін Халіфа Аль Тані.


На зустрічі обговорили цифрову трансформацію регіонів. Михайло Федоров наголосив, що за два роки роботи Мінцифри в кожному органі центральної влади почали працювати CDTO — заступники з цифрової трансформації. Поступово вони з'являються і на місцевому рівні. 

«Посилення спроможності регіонів — ключове завдання Мінрегіону. Завдяки реформі децентралізації громади отримали повноваження та фінансові ресурси для реалізації потужних ініціатив на місцях. На черзі — завершення реформи містобудівної галузі, збільшення обсягу Державного фонду регіонального розвитку та впровадження масштабних заходів з енергоефективності у громадах. Також завдяки спільній роботі з Мінцифрою ми комплексно працюємо над цифровою трансформацією громад та регіонів», — підкреслив Міністр Олексій Чернишов.


Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт