Україна вперше увійде до рейтингу з розвитку відкритих даних European Data Maturity Report

Прес-офіс
18 лютого 2020, 13:51
  Перегляди 3762

Цього року Україна вперше братиме участь у європейському дослідженні щодо розвитку відкритих даних European Data Maturity Report. Дослідження триватиме протягом усього 2020 року, а його результати опублікують у грудні 2020.

Open Data Maturity Report – щорічне дослідження, результати якого демонструють рівень розвитку відкритих даних у Європі. Експерти здійснюють оцінку за більш ніж 165 показниками, які об’єднують у чотири групи:

  • політика відкритих даних,
  • робота національного порталу,
  • вплив відкритих даних на ключові сфери життя,
  • якість даних, що публікуються.

Open Data Maturity Report проводили вже п'ять разів за участі 32 країн. Україна буде включена в шосте дослідження в межах ініціативи Східного партнерства.

Чому це важливо для нас?
Участь України у європейському дослідженні не лише позитивно вплине на розвиток бренду «Україна» у світі, а й дасть можливість продемонструвати національні досягнення у галузі відкритих даних та поділитись досвідом з іншими країнами.

Вже понад рік українські відкриті дані публікують на European Data portal. Своїм запрошенням до участі у цьогорічному дослідженні європейські колеги високо оцінили ті ініціативи й ту роботу, яка була проведена в Україні протягом останніх років у сфері відкритих даних, та висловили сподівання на подальший успішний розвиток у цьому напрямі.

Мінцифра продовжує активно працювати над розвитком відритих даних в Україні відповідно до рекомендацій європейських експертів:

  • Починаємо доопрацювання Єдиного державного вебпорталу відкритих даних.
  • Запускаємо четвертий етап оновлення Постанови 835, що включатиме норми європейського законодавства щодо відкритих даних.
  • Досліджуватимемо вплив відкритих даних на різноманітні сфери суспільного життя, зокрема – соціальну, економічну, антикорупційну, освітню тощо.

Розвиток відкритих даних в Україні був би неможливим без підтримки проєкту міжнародної технічної допомоги USAID/UK aid TAPAS Project/Прозорість та підзвітність у держуправлінні та послугах.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт