Україна виходить з Угоди про координацію міждержавного зв’язку СНД

Держспецзв'язку
17 лютого 2021, 11:10
  Перегляди 1425

Уряд підтримав ініціативу Мінцифри та Держспецзв’язку про вихід з угоди координації поштового й електричного зв’язку.

Постанова, якою передбачено вихід з цієї Угоди, розроблена Держспецзв’язку

Угоду про координацію міждержавних відносин у галузі поштового та електронного зв’язку уклали у 1992 році і нею визначено домовленості між урядами країн СНД про координацію надання послуг зв’язку, розвитку телекомунікаційних мереж, тарифної політики та підготовки кадрів. 

«Проєкт Постанови про рішення вийти з цієї Угоди ми розробили на виконання рішення Ради нацбезпеки та оборони України щодо припинення дії договорів, укладених у рамках Співдружності Незалежних Держав”

Юрій Щиголь,
Голова Служби державного зв’язку та захисту інформації України 

За весь цей час Угода не набула практичної реалізації. Вона не потрібна, оскільки не працює і в сучасних умовах не відповідає євроінтеграційному курсу України. 

Взаємовідносини України у сфері телекомунікацій з урядами інших держав  регулюються міжнародними договорами, укладених в рамках таких установ ООН, як Міжнародний союз електрозв’язку та Всесвітній поштовий союз, членом яких є наша держава. 

Україна може співпрацювати з урядами інших держав на основі двосторонніх угод, виходячи зі своїх національних інтересів. Вихід України з Угоди не вплине на інтереси громадян та спроможність держави захищати свої національні інтереси, в тому числі — протидії спробам Росії легітимізувати тимчасову окупацію наших територій. 

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт