Україна вдячна Швейцарії за підтримку під час війни — Михайло Федоров зустрівся з генеральною директоркою SDC

  Перегляди 281

Україна вдячна Швейцарії за підтримку у відсічі збройній російській агресії. Про це заявив Віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров на зустрічі з генеральною директоркою SDC Патрісією Данці. 

«Швейцарія історично є нейтральною державою та у всіх війнах підтримувала нейтралітет. Але цього разу зайняла активну позицію щодо підтримки України. Швейцарський уряд ввів санкції проти росії, прихистив тисячі українців та продовжує підтримувати нас фінансово. Ми вдячні їм за це», — зазначив Віцепрем’єр-міністр.

Федоров наголосив, що фінансова допомога EGAP до та під час війни допомогла запровадити низку революційних та корисних соціальних послуг і суттєво підвищити кількість користувачів Дії. Під час попередньої зустрічі з Данці, їх було 10 млн користувачів. Зараз уже 17,5 млн.

«Навіть під час війни, Мінцифра продовжує спрощувати отримання послуг, запускати нові зручні сервіси та адаптувати вже наявні. Наша цифрова база та ваша фінансова підтримка допомогли швидко адаптуватися та бути ефективними у війні. Зараз як ніколи важливо доставляти допомогу адресно та швидко. EGAP дуже допомагає нашій команді із запуском зручних соціальних послуг», — зазначив Михайло Федоров. 

Цього року буде розширено бюджет програми EGAP на 1,5 млн франків. Також під час зустрічі Данці зазначила, що Швейцарія готова підтримувати проєкти цифрового відновлення України. 

Програма EGAP, що фінансується Швейцарською агенцією з розвитку та співробітництва та реалізується Фондом Східна Європа, допомогла в створенні порталу та застосунку Дія, порталу Дія.Цифрова освіта, розробці Платформи цифрової трансформації регіонів України Дія.Цифрова громада, та профінансувала запуск десятків сервісів Мінцифри, серед яких послуги для автоматичної реєстрації бізнесу, сервісу єМалятко, податкові послуги, електронна реєстрація місця проживання, місцеві петиції, електронні медичні висновки та багато іншого.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт