Україна приєднується до глобальної співпраці щодо безпечного розвитку ШІ

  Перегляди 434

У Південній Кореї відбувся другий глобальний саміт з безпечного розвитку технологій штучного інтелекту. На попередньому саміті, проведеному в Британії, країни-учасники підписали Декларацію Блетчлі.

Розвиток ШІ має значний потенціал для української економіки та суспільства. Технологія може допомогти покращити ефективність роботи в різних галузях, а також сприяти появі нових продуктів та послуг. Водночас важливо, щоб використання ШІ було етичним та відповідальним — на благо людей, а не завдаючи шкоди.

Учасниками саміту погоджено Міністерську Заяву, до якої долучилася Україна. Загалом, 27 країн та представники ЄС приєдналися до заяви, яка зосереджена на трьох цілях: безпеці, інноваціях та інклюзивності ШІ.

«Участь України в AI Seoul Summit та підписання міністерської заяви — це чіткий сигнал нашого прагнення до відповідального та етичного розвитку ШІ. Ми вже активно працюємо над упровадженням ШІ в різних сферах, підвищуючи розвиток української економіки та покращуючи життя наших громадян», — зазначив заступник Міністра цифрової трансформації України Георгій Дубинський, який представляв Україну на саміті.

Нагадаємо, що Україна також опублікувала дорожню карту з регулювання ШІ.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт