Україна приєдналася до Глобальної коаліції з цифрової безпеки

  Перегляди 1555

29 червня Світовий економічний форум оголосив про створення Глобальної коаліції з цифрової безпеки. Головна ціль — сприяти прискоренню співпраці щодо боротьби зі шкідливим контентом у мережі. 

До коаліції разом з Україною приєдналися організація UNICEF, компанії Microsoft та NetClean, а також представники урядів Австралії, Сінгапуру, Великобританії, США та інших країн.

"Всі процеси сучасного світу зав'язані на інтернеті та сучасних технологіях. Коли ми кажемо про цифровізацію, то маємо на увазі основну ціль — створити безпечне онлайн-середовище для українців. Тому глобальна ініціатива щодо створення цілеспрямованої співпраці між державами, організаціями та бізнесом у цьому питанні є надзвичайно актуальною зараз", — наголосив Віцепрем'єр-міністр — Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Глобальна коаліція розвиватиме чотири напрями: найдієвіші практики щодо стандартів безпеки, підвищення балансу конфіденційності та захисту, чесна конкуренція між гравцями ринку технологій та ефективна міжвідомча співпраця для запобігання шкідливому контенту. 

Всесвітня мережа відкриває перед людиною безмежні можливості — від розваг до навчання чи ведення бізнесу. Проте цей винахід люди часто використовують не в добрих цілях. Шахрайство, кібербулінг, дезінформація у сфері охорони здоров'я, експлуатація дітей чи заклики до насильства — ці та не тільки явища спадають на думку, коли ми говоримо про небезпеку в інтернеті. 

Ця проблема з кожним днем лише збільшується в розмірах та складності. Згідно з останніми дослідженнями Форуму користувачам необхідні інструменти цифрового захисту для мінімізації ризиків, що виникають в інтернеті. Коаліція має на меті об’єднати лідерів державного сектору в цих питаннях та приватного бізнесу для того, щоб співпрацювати над створенням рішень, які допоможуть утворити безпечне цифрове суспільство для кожного.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт