Україна і Австрія підписали меморандум про співпрацю у сфері цифровізації

Прес-офіс Міністерства
22 листопада 2022, 08:40
  Перегляди 1010

Мінцифра та Федеральне Міністерство фінансів Республіки Австрія підписали меморандум у сфері цифровізації. Під час зустрічі Віцепрем'єр-міністр — Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров та Державний секретар з цифровізації та телекому, Міністерства фінансів Австрії Флоріан Турскі обговорили співпрацю країн у сфері цифрової трансформації та обмін досвідом у сферах доступу до швидкісного інтернету, електронного урядування, цифрових стартапів.

«У цей надскладний для України час ми вдячні Австрії за підтримку. Підписаний Меморандум дасть змогу посилити співпрацю і обмінятися досвідом у розбудові цифрової держави. Австрія розвиває one-stop shop державних послуг – Digitales Amt. Як і Україна, вони почали з цифрового водійського посвідчення, і ми вже можемо поділитися своїми напрацюваннями в цьому напрямі. Сподіваюся, що Австрія стане однією з європейських країн, яка зможе перейняти досвід Дії та цифровізації держпослуг», – зазначив Федоров

Також під час зустрічі обговорили потреби телеком-сфери. Адже стабілізація та відновлення зв'язку на звільнених територіях і в прифронтовій зоні — один із важливих напрямів роботи Мінцифри. Наша команда розробляє інноваційні рішення для швидкої реконструкції та підтримки зв’язку між людьми. Тому залишається потреба в генераторах та телекомунікаційному обладнанню. Австрія виразила готовність найближчим часом виділити допомогу для підтримки наших серверів та цифрової інфраструктури, йдеться про партію генераторів. Також сторони будуть працювати далі над забезпеченням України терміналами супутникового звʼязку Старлінк.  

«Ми вражені стійкістю України. Попри повномасштабну війну, в країні продовжують запускати нові послуги та сервіси. Впевнений, досвід України у розбудові цифрової держави може бути цікавим та корисним всьому світові, зокрема і Австрії. Зі свого боку ми й надалі продовжимо підтримувати й посилювати нашу співпрацю. Також ми готові надати швидку допомогу для підтримки цифрової інфраструктури України», – зазначив Флоріан Турскі.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт