Україна готується до підписання з ЄС угоди щодо довірчих послуг

Прес-служба
07 листопада 2019, 11:43
  Перегляди 1152

Україна зробить офіційний запит на підписання двосторонньої угоди Україна-ЄС про взаємне визнання системи електронних довірчих послуг. Про це повідомила заступниця Міністра цифрової трансформації Людмила Рабчинська під час п'ятого засідання Комітету асоціації Україна-ЄС, що відбулося у Брюсселі.

«Ми доклали багато зусиль для того, щоб ключові компоненти української системи електронної довіри були сумісні з відповідними компонентами системи Європейського Союзу. Віримо, що це зробить можливим взаємне визнання електронних довірчих служб найближчим часом, шляхом підписання Угоди між ЄС та Україною. Як для ЄС, так і для українського бізнесу це означатиме можливість здійснювати транскордонні транзакції зі свого планшету чи смартфона без зайвих витрат», - зауважила заступниця міністра.

Запит від Міністерства цифрової трансформації щодо взаємного визнання довірчих послуг буде подано у відповідності зі статтею 14 Регламенту eIDAS. Це буде зроблено на засіданні Комітету  асоціації Україна – ЄС у торговельному складі, яке відбудеться 18-19 листопада цього року.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт