У Одеській ОДА затвердили програму цифрової трансформації регіону

  Перегляди 2097

Впровадження електронних послуг, збільшення інтернет-покриття, розвиток цифрової інфраструктури — прийнято програму цифрової трансформації Одеської області. 

Одеська обласна рада на позачерговій сесії погодила Регіональну програму цифрової трансформації Одеської області на 2021-2023 роки.

Це новий етап розвитку Одеського регіону, адже це перша програма цифрової трансформації в історії регіону. У пріоритеті — цифрова освіта, розвиток електронної демократії та покращення доступу до державних послуг.

Віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Регіональна програма цифрової трансформації Одеської області сформована на основі аналізу стану інфраструктури інформатизації та пріоритетних напрямів соціально-економічного розвитку. Вона передбачає роботу у ключових напрямах — роботи державних органів, медицини, освіти, екології, транспорту. 

Реалізація завдань програми дозволить створити в регіоні умови для розвитку цифрової інфраструктури та електронної демократії. У результаті це покращить доступ до інформації органів виконавчої влади та місцевого самоврядування й підвищить рівень довіри між органами влади та громадянами.

За цифрову трансформацію регіону відповідає CDTO — заступник голови ОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації. Поступово CDTO працюватимуть у всіх регіонах та містах України. 

Одеська область стала четвертою областю, яка затвердила програму інформатизації. Така програма вже працює у трьох обласних радах — Дніпропетровській, Чернігівській та Харківській. Також цього тижня програму інформатизації планує розглянути на сесії Полтавська обласна рада. 

Цифрова держава — це не лише про технології, а й про системний менеджмент. Адже усі цілі втілюються в життя з ефективною системою управління. Наша задача — зробити максимально зручну країну для людей на всіх рівнях, а CDTO якраз відіграють ключову роль у трансформації країни в регіонах.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт