У Мінцифрі обговорили питання впровадження високошвидкісного інтернету на залізниці

Прес-офіс
03 березня 2020, 15:24
  Перегляди 1681

Міністерство цифрової трансформації організувало зустріч із представниками Мінцифри, Мінінфраструктури, адміністрації Держспецзв’язку, мобільних операторів та Укрзалізниці з метою пошуку оптимального рішення для впровадження високошвидкісного інтернету на залізниці.

«Ми вже обговорювали ідеї з питань забезпечення пасажирів інтеретом. Чи це буде через Wi-Fi, чи з використанням технології LTE, але це потрібно зробити, адже покриття України високошвидкісним інтернетом є однією з цілей Уряду. Це саме те, що очікують громадяни і це питання більш ніж назріло» — розповів про важливість роботи в цьому напрямку заступник міністра Олександр Шелест.

Складність забезпечення високошвидкісним інтернетом полягає у необхідності забезпечення безперебійним доступом до інтернету пасажирів у поїзді, що рухається.

За словами експертів, є декілька шляхів вирішення забезпечення пасажирів інтернетом, в тому числі з використанням суто LTE-технології або ж із забезпечення інтернетом через Wi-Fi. В обох випадках потрібні суттєво збільшити кількість базових станцій на шляху прямування поїзда.

Для обрання найбільш оптимального варіанту спеціалісти проводять розрахунки, які представлять на наступній зустрічі.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт