У Хмельницькому призначили заступницю з цифрової трансформації

Прес-офіс Міністерства
29 березня 2021, 15:50
  Перегляди 1772

Цифрову трансформацію міста Хмельницького реалізовуватиме Юлія Сабій.

Задля прискорення цифровізації регіонів Мінцифра запровадила посаду CDTO на різних рівнях управління. CDTO або Chief Digital Transformation Officer — це профільний заступник з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації. Поступово такі посади будуть з’являтися у всіх державних установах. Щоб прискорити регіональну цифровізацію, міські ради також за власної ініціативи запроваджують посаду CDTO. 

Хмельницька міська рада в кінці 2020 року визначила цифрову трансформацію стратегічним пріоритетом розвитку Громади та затвердила Програму цифрового розвитку на 2021-2025. Крім цього, Хмельницький — одне з перших міст в Україні, де призначили відповідальну особу з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації виконавчих органів Хмельницької міської ради. Нею стала Юлія Сабій

В грудні 2020 року Юлія була переобрана керуючою справами виконавчого комітету. До роботи у виконавчих органах Хмельницької міської ради вона обіймала посаду головного спеціаліста Хмельницького обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України. Здобула юридичну освіту в Львівському національному університеті ім. І. Франка. Сьогодні аспірантка Волинського національного університету ім. Лесі Українки.

Як CDTO міста Хмельницького Юлія Сабій займатиметься розвитком цифрових технологій та їх впровадженням у процеси управління Хмельницькою міською територіальною громадою. Серед пріоритетних проєктів — впровадження електронних послуг та розширення функціоналу Кабінету мешканця, розвиток відкритих даних, створення геопорталу Хмельницької міської ради, розвиток системи відеоспостереження тощо. 

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт