У Дії можна буде отримати електронну постанову та сплатити штраф за адміністративні правопорушення: долучайтеся до бета-тесту нової послуги

Прес-офіс Міністерства
21 вересня 2023, 12:41
  Перегляди 744

Незабаром у застосунку Дія можна буде сплатити штраф за адміністративні правопорушення в кілька кліків. Щоб першими протестувати нову послугу й сплатити штраф без походу в суд та квитанцій у касі, долучайтеся до бета-тесту сервісу за посиланням

Дуже часто люди можуть вчинити адмінпорушення через незнання законів і правил або через необачність. Наприклад, при проходженні митного контролю людина не знала, що потрібно декларувати кошти. Або ж порушила правила торгівлі, громадський порядок тощо. 

Такі справи передаються на розгляд до суду, і за них передбачена адміністративна відповідальність, зокрема, штраф. Незабаром сплатити його можна буде в застосунку Дія. 

А поки що збираємо тестувальників, які перевірять, наскільки коректно й зручно працює сервіс. Взяти участь у бета-тесті можуть українці, які:  

  • досягли 16 років
  • мають верифікований РНОКПП у Дії
  • мають судову справу зі штрафом за адміністративне правопорушення

Долучайтеся до бета-тесту за посиланням.

Раніше для того щоб сплатити штраф за судовою справою, необхідно було приходити до суду в установлений час роботи. Отримати паперову судову постанову та реквізити для сплати штрафу і судового збору. А потім сплатити штраф у банку. 

Послуга реалізовується Мінцифрою разом з Державною судовою адміністрацією України,  ДП «Центр судових сервісів» та  ДП «Інформаційні судові системи» за підтримки швейцарсько-української Програми EGAP, що виконується Фондом Східна Європа.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт