У деокупованих громадах з’явиться доступ до держпослуг

  Перегляди 598

Через повномасштабну війну 13 ЦНАПів Київської, Чернігівської, Житомирської та Сумської областей залишилися зі зруйнованими приміщеннями та без техніки. Шведсько-український Проєкт PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні» закупить та передасть громадам найнеобхідніші набори техніки для ЦНАПів на суму 780 000 гривень за зверненням Мінцифри.

«Один із пріоритетів Мінцифри зараз — забезпечити в країні безперебійний держсервіс та відновити роботу ЦНАПів у деокупованих територіях. Адже сьогодні ЦНАПи не лише допомагають людям оформити підтримку від держави чи необхідні адмінпослуги, а й організовують гуманітарні штаби та допомагають переселенцям», — підкреслила Олеся Цибулько, директорка Директорату системного розвитку адміністративних послуг Мінцифри.

ЦНАПи отримають нові комп’ютери, фотоапарати для паспортних послуг, багатофункціональні пристрої та іншу техніку. Завдяки цьому жителі деокупованих громад зможуть отримувати держпослуги поряд із домівкою, а працівники ЦНАПів — повернутися до роботи.

Допомога надійде таким громадам:

  • на Київщині: Бучанська, Гостомельська, Бишівська, Боярська, Іванківська, Великодимерська громади
  • на Сумщині: Охтирська, Тростянецька, Боромлянська громади
  • на Чернігівщині: Макіївська, Іванівська, Сновська громади
  • на Житомирщині: Овруцька громада

«Експерти нашої команди зв’язалися з громадами з переліку, наданого Міністерством цифрової трансформації, для більш детального уточнення ситуації, та спільно з місцевим самоврядуванням сформували базові необхідні набори техніки для ЦНАПів кожної громади. Ми й надалі продовжимо підтримку місцевого самоврядування та зміцнення їх інституцій», — зазначив Аляксандр Мазуркін, керівник Проєкту PROSTO.

Про проєкт
PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні» є шведсько-українським проєктом із підтримки реформи децентралізації. Його мета — посилити потенціал місцевих органів влади й надавати послуги на користь жителів України. 

Проєкт працює у партнерстві з Міністерством цифрової трансформації України та Міністерством розвитку громад та територій України, з метою підтримки місцевого самоврядування у сфері надання доступних та якісних послуг у громадах.

Проєкт фінансується Урядом Швеції через Шведське агентство міжнародного розвитку Sida та реалізується SKL International — дочірньою компанією Шведської асоціації місцевих влад та регіонів (SALAR). www.prosto.in.ua   

 

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт