Цифровізація регіонів триває: Володимира Чередніченка призначили CDTO Сумської області

  Перегляди 818

Відтепер цифровізацією Сумської області займатиметься Володимир Чередніченко.

На Сумщині Володимир упроваджуватиме е-послуги, систему безпеки на кордоні, оптимізуватиме інформаційні системи та державні реєстри, визначить, які процеси потребують цифровізації насамперед.

«Завдання CDTO — зробити послуги та сервіси зручними для мешканців громад. Важливо враховувати особливості регіону та сприяти впровадженню актуальних електронних сервісів. Також необхідно підвищити інституційну спроможність, щоб утілювати проєкти на місцевому рівні», — зазначив Володимир Чередніченко, новопризначений CDTO Сумської ОВА.

Його основними завданнями будуть:

  • Розвиток мережі ЦНАП. На сьогодні з 51 територіальної громади Сумської області в 13 громадах відсутні ЦНАПи. 
  • Забезпечення можливості отримання всіх публічних послуг громадянами та бізнесом онлайн.
  • Підвищення рівня інформаційної безпеки та забезпечення доступу до швидкісного інтернету, мобільного зв’язку, телебачення та радіомовлення.
  • Розвиток цифрової грамотності серед населення.
  • Сприяння розвитку цифрової інфраструктури Сумської ОВА.

«Цифрова трансформація стала одним із принципів сучасної України. Шлях до цифровізації відбувається завдяки CDTO, що впроваджують цифрові ініціативи та створюють унікальні рішення для регіонального розвитку. Зараз у 13 регіонах призначено CDTO. Команда регіональної цифровізації активно працює над тим, щоб у кожному регіоні був CDTO. Завдяки їхній роботі цифровізація пронизує кожну сферу держави», — зазначив керівник регіональної цифрової трансформації Міністерства цифрової трансформації України Ігор Панченко.

До цього Володимир працював на посаді CDTO в Луганській області. Він займався впровадженням швидкісного інтернету, відкриттям цифрових хабів та ЦНАПів у громадах Луганщини. Також він має досвід роботи в галузі ІТ, громадському секторі та місцевому самоврядуванні.

На сьогодні вакантні позиції CDTO в Донецькій, Житомирській, Запорізькій, Тернопільській, Кіровоградській, Луганській та Харківській областях. Мета Мінцифри — забезпечити СDТО в кожній області та громаді, а також надати їм необхідні повноваження й ресурси для досягнення швидких результатів. 

Мініцифра продовжує цифровізовувати регіони. Це необхідно для прогресивного руху в економіці, інфраструктурі, освіті, медицині, транспорті, туризмі та безпеці. Міністерство сприяє призначенню CDTO в обласні військові адміністрації, міста й територіальні громади. Саме CDTO впроваджують цифровізацію на місцях і працюють, щоб перевести актуальні для громад державні послуги в цифровий простір.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт