Цифрові проєкти виведуть спорт на новий рівень

Прес-офіс
05 листопада 2020, 12:34
  Перегляди 1732

Уряд затвердив Стратегію розвитку фізичної культури і спорту до 2028 року, яка дозволить на законних підставах впровадити цифрові проєкти у сфері фізичної культури та спорту.

Сучасний розвиток спорту у всьому світі неможливий без використання інформаційних технологій. Для цього у Стратегії розвитку фізичної культури та спорту передбачена діджиталізація цієї сфери. 

 “Прийняття стратегії нарешті дозволить на законних підставах впровадити цифрові проєкти в сфері фізичної культури та спорту. Тепер нам не потрібно доводити комусь, що в нашій діяльності також потрібна діджиталізація. У нас з'явились офіційні підстави осучаснити свою сферу і вивести її на новий рівень,” — додає Віталій Лавров, CDTO Міністерства молоді та спорту.

Завдання стратегії:

  • Створення електронних реєстрів. Саме з ними стане можливий підрахунок релевантної статистики та аналіз поточного стану галузі в точних кількісних показниках. Що дуже важливо для прийняття зважених управлінських рішень та відстеження ефекту від впроваджених реформ.

  • Реінжиніринг бізнес-процесів у Мінмолодьспорті та підпорядкованих йому закладах, установах та підприємствах

  • Розроблення механізму відстеження фізичної активності людей різних груп населення зі шкільних років. Завдяки цьому можна оцінити спортивний потенціал кожної людини.

  • Оцифрування фінансових кабінетів федерацій та інших спортивних установ. Це дозволить відстежити рух бюджетних коштів, а також контролюватиме їх витрачання.

  • Розробка та впровадження технічного механізму для запровадження та адміністрування пілотного проєкту “Гроші ходять за послугою”, який допоможе населенню отримувати доступні та якісні фізкультурно-оздоровчі послуги.

  • Створення зручної екосистеми для сприяння розвитку спортивних стартапів та приватних ініціатив.

Для прискорення цифровізації в кожній галузі Мінцифра впровадила посади цифрових заступників у кожному міністерстві — CDTO (Chief digital transformation officer). Ці люди разом з командою цифрових менеджерів (DTPM Мінцифри) відповідають за цифрові новації в кожному міністерстві. Зокрема в Міністерстві молоді та спорту за діджиталізацію галузі відповідає Віталій Лавров.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт