Цифрові інструменти – нові можливості для мешканців громад

Прес-служба
20 листопада 2019, 17:21
  Перегляди 3569

Цифровізація та ІТ-інструменти відкриють нові можливості для українців, які мешкають у невеличких містах та селищах.

Так вважає Віцепрем’єр-міністр – Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. Що саме можна зробити, щоб цифровізація дійшла до найвіддаленішого куточка країни, він розповів на конференції DOBRE «Стратегічний розвиток та інвестиції», що зібрала людей із 75 об'єднаних територіальних громад. Подію організувала програма Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) спільно з партнером програми Українським кризовим медіацентром.

Михайло Федоров, який сам народився і провів юність у невеличкому містечку, відчуває, що цифрові перетворення, «держава у смартфоні» залишаються непомітними за межами великих міст. Тому він та команда Мінцифри хочуть зробити так, щоб люди у регіонах не втрачали надії й віри у майбутнє, створивши для них рівні можливості завдяки впровадженню ІТ-інструментів у громадах.

Наразі команда Мінцифри працює над спеціальним проєктом для територіальних громад. Ми створимо інструменти та алгоритми, які можна буде у короткі терміни впровадити в ОТГ. Невдовзі наші напрацювання ми представимо для широкого обговорення громадам.

Також для нас важливо, щоб у кожній громаді з’явилася людина з інноваційним мисленням, яка допоможе нам реалізувати освітні та цифрові проєкти.

А вже 21 січня 2020 року ми запускаємо першу онлайн-платформу для навчання цифрових навичок. Це надасть можливість навчатись усім громадянам, від дитини – до бабусі.

Ось деякі приклади ІТ-інструментів та проєктів, які ми вже сьогодні чи найближчими місяцями можемо запропонувати громадам.

  • Школярам та студентам:

Електронний журнал

Можливість здобути ІТ-професію

Онлайн-курс із профорієнтації

ПТУ, що готують ІТ-спеціалістів

  • Дорослим мешканцям громад:

Місцеві чат-боти

Онлайн-опитування

ЦНАпи, які ефективно працюють як центри «Дії»

Консалтинг-зони для підприємців

  • Владі:

Залучення людей до процесу управління

Зворотній звя’зок із мешканцями

Ми віримо, що разом із громадами зможемо ефективно працювати і швидко здобудемо добрі результати! Слідкуйте за новинами!

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт