Цифрова трансформація регіонів: які послуги отримали українці за рік

Прес-офіс Міністерства
23 вересня 2021, 16:11
  Перегляди 1389

Цифровізація регіонів — важлива складова трансформації України. У більшості областей працюють CDTO (Chief Digital Transformation Officer) — заступники голів ОДА з цифровізації. 

Це люди, які за допомогою цифрових рішень впроваджують зміни на місцевому рівні та займаються електронними реєстрами, процесами й послугами. CDTO працюють, щоб зробити послуги та сервіси зручними для українців, а управління громад — більш ефективним.

Останній рік посаду директора Директорату регіональної цифровізації, який керував СDTO, обіймав Вадим Бортник, але він закінчує роботу на цій посаді. За цей час йому вдалося зібрати команду, організувати системну роботу та донести ідею цифровізації до якомога більшої кількості українців.

"Це був один із найцікавіших періодів мого життя. Я — людина, яка любить амбітні проєкти та складні виклики. Особливо цікаво освоювати, створювати щось нове і будувати систему. Регіональна цифровізація вже ефективно працює — безліч цифрових рішень для жителів, значне зниження рівня корупції та економія часу", — зазначив Вадим Бортник.


CDTO працюють, щоб зробити послуги та сервіси зручними для жителів всіх громад, покращити управління громад, забезпечити інституційну спроможність для впровадження проєктів на місцевому рівні, а також налаштувати взаємодію між локальними та національними системами.

Що вдалося зробити команді Вадима Бортника за рік:

  • розробити “пакет цифровізації громади” — дорожню мапу, інструкції, приклади нормативних документів, які скоро будуть опубліковані на новому порталі Дія.Цифрова Громада;
  • організувати дослідження потреб у цифровізації у 125 громадах. Це необхідно для того, щоб допомогти сфокусуватися на більш ефективному впровадженні цифрових технологій;
  • створити Smart City Club — майданчик, де профільні представники 40 великих міст щотижнево обмінюються найкращими практиками та знаходять рішення для того, щоб якомога швидше провести цифрову трансформацію міст;
  • провести понад 100 навчальних сесій для цифрових лідерів

Відтепер керувати цим напрямом буде заступник Міністра цифрової трансформації України Валерія Іонан.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт