Цифрова трансформація Львова — ухвалено Програму цифровізації до 2025 року

Прес-офіс Міністерства
22 березня 2021, 10:36
  Перегляди 1694

Мінцифра активно працює над цифровою трансформацією регіонів. На засіданні Львівської міської ради було ухвалено Програму цифрового перетворення Львівської міської територіальної громади на 2021-2025 роки.

Це ще один крок на шляху до побудови найзручнішої країни у світі, де кожен українець користується доступними онлайн-сервісами.

Попередня така програма діяла у Львові з 2016 року. Завдяки цьому Львів став лідером у сфері впровадження електронного урядування та розумного міста (smart city). Нова програма сприятиме досягненню світових стандартів надання е-послуг для мешканців громади. А також забезпечить відкритість влади міста, ефективність управління та впровадження інформаційних технологій у всіх сферах.

Завдання:

  1. Забезпечення однакового рівня доступу до всіх електронних послуг та сервісів для мешканців усіх населених пунктів Львівської міської територіальної громади.

  2. Понад 50% користувачів отримуватимуть послуги онлайн (в тому числі адміністративні).

  3. Підвищення рівня автоматизації управлінських процесів Львівської міської ради, а також комунальних підприємств та установ міста.

  4. Модернізація всіх сфер діяльності міста — охорона здоров’я, освіта, культура, транспорт, безпека, благоустрій тощо.

  5. Забезпечення рівня цифрової грамотності населення на рівні «вище середнього».

Для реалізації цих завдань передбачено 55 проєктів у 16 напрямках. Серед яких — ІТ-інфраструктура, електронні послуги, відкриті дані, електронна демократія, цифрова грамотність, кібербезпека, е-освіта, е-охорона здоров’я, смарт-мобільність, смарт-довкілля тощо. 

 

Загалом розвиток е-урядування забезпечує діалог між громадянами, бізнесом та владою, а також є інструментом швидкого доступу до публічної інформації та покращення якості надання послуг мешканцям.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт