Три роки Дії: Михайло Федоров анонсував нові послуги та розповів про головні досягнення

  Перегляди 715

Дії виповнилося три роки. Зараз у застосунку доступні 14 цифрових документів і 25 послуг, на порталі – понад 90 сервісів. Які оновлення чекати в Дії найближчим часом та чому застосунок стає актуальним продуктом для експорту? Про це в ефірі «Сніданку з 1+1» розповів Віцепрем'єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Під час повномасштабної війни Дія стала цифровим фундаментом держави. Продовжує працювати митниця, податкова, виплачуються пенсії. І все це можливо завдяки цифровізації. Зараз застосунком Дія користуються понад 18,7 млн українців, а порталом – більше 22 млн. У роботі команди Мінцифри більш ніж десяти нових сервісів, які незабаром будуть доступні для українців. 

«Ми активно працюємо над розмитненням авто в Дії. Технічно послуга майже готова, чекаємо на закон. Крім цього, в застосунку буде доступна перереєстрація авто в Дії без походів в сервісні центри МВС. Це буде революційна послуга, адже мало країн у світі, які можуть це зробити онлайн. Загалом до кінця року ми плануємо відцифрувати 100% всіх найпопулярніших держпослуг», – зазначив Михайло Федоров

Попри повномасштабне вторгнення і першу у світі кібервійну, Дія продовжує розвиватися і стала затребуваним українським продуктом для експорту. Естонія вже впроваджує державний застосунок mRiik на базі Дії. Мінцифра комунікує з країнами Європи, Африки та Азії, яким цікавий наш досвід. 

«Головний пріоритет для нашої команди – створити найкращий у світі сервіс для українців, а вже потім ділитися досвідом з іншими країнами. Тому експорт Дії – це додаткова робота для нашої команди. Інші країни цікавляться цифровими документами, послугами, законами, які ми приймаємо, сервісами для трансформації реєстрів, кібербезпекою. Адже в умовах війни цифрова держава функціонує і майже щотижня ми запускаємо нові сервіси», – додав Федоров.

Також міністр нагадав, що Дія не зберігає персональні дані користувачів. Дію створювали в 2019-2020 роках під час війни. Тому архітектура побудована, враховуючи всі ризики і можливі загрози.

За 3 роки ми відцифрували найпопулярніші і наймасовіші держсервіси, які необхідні людям від народження і протягом усього життя.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт