Три команди перемогли на Open Data Hackathon із соціально важливими проєктами

  Перегляди 398

Завдяки новій ініціативі Open Data Hackathon молоді фахівці мають змогу розробляти власні проєкти на основі відкритих даних. За перемогу в щорічному хакатоні змагалися понад 230 спеціалістів. Три команди здобули перемогу.

«В Україні налічується понад 100 open data рішень, які підвищують прозорість державного управління, ефективність бізнесу та добробут громадян. Щоб розвивати цей напрям, необхідно залучати спеціалістів із креативним підходом до використання технологій. Завдяки Open Data Hackathon ми змогли зібрати учасників, які продемонстрували інноваційне мислення при роботі з відкритими даними», —  зазначила Яніна Любива, експертка з відкритих даних Міністерства цифрової трансформації України.

До фіналу хакатону дійшли 10 команд з рішеннями, які покращують надання медичних послуг, сприяють економічному зростанню, вирішують соціальні виклики та протидіють корупції. Разом із 45 експертними менторами учасники змогли перетворити ідеї на повноцінні проєкти для розвитку України.

«Open Data Hackathon обʼєднав датаентузіастів і новаторів для створення рішень, які сприяють інформаційній відкритості державних органів, мають антикорупційний вплив, посилюють ефективність управлінських рішень. Їхні проєкти мають потенціал посилити процеси цифрової трансформації в Україні», — додала Надія Конащук керівниця компонента відкритих даних проєкту «Підтримка цифрової трансформації».

Члени журі оцінювали рішення учасників за інноваційністю ідеї, використанням відкритих даних, потенціалом конкурентоспроможності та впливу, прогресом упродовж хакатону, наявністю сильної команди та якісної презентації.

Переможцями хакатону стали:

  • «Струм» — профорієнтаційна платформа для підлітків і батьків. У ній є актуальна інформацію про ринок праці, можливості навчання, стажування та практики, а також гейміфікований алгоритм для допомоги з вибором професії.
  • CrimeDataLab — платформа аналізу офіційної статистики щодо протидії злочинності. Вона допомагає оцінювати ефективність правоохоронних і судових органів та поєднує інтерактивні дашборди, ШІ-помічник для роботи з даними й інструменти data science.
  • «ТУТ Здоровʼя» — ШІ-помічник у форматі чатбота, який допомагає користувачам із пошуком сімейного лікаря, безоплатних ліків за програмою «Доступні ліки» та медичних послуг.

«Ми здобули більше, ніж просто трьох переможців хакатону. Кожен проєкт, який створився чи масштабувався на цьому хакатоні, — крок уперед для сфери відкритих даних в Україні. Це нові українські impact tech стартапи, які можуть допомагати суспільству долати виклики в різних аспектах життя та сприяти відновленню країни», — резюмував Віктор Гурський, CEO SocialBoost та 1991 Accelerator.

Команди здобули місце в майбутньому Open Data Accelerator, де боротимуться за загальний грантовий фонд у понад 5 800 000 грн та призи від партнерів.

Open Data Hackathon реалізується за підтримки Міністерства цифрової трансформації та завдяки проєкту «Підтримка цифрової трансформації» за підтримки USAID і UK Dev. Виконавчий партнер у реалізації проєкту — організація SocialBoost.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт