«Трембіта» здійснила 1,5 млрд транзакцій між держреєстрами

  Перегляди 704

Система взаємодії «Трембіта» від початку роботи здійснила 1,5 млрд транзакцій між держреєстрами. Про це йдеться у другому за воєнний час звіті проєкту EU4DigitalUA.

За другий квартал 2022 року система «Трембіта» здійснила майже 160 мільйонів транзакцій. Найбільш затребуваними за другий квартал 2022 року стали:

  1. ДРФО (Державний реєстр фізичних осіб — платників податків) — понад 78 млн запитів.
  2. ДРАЦС (Державний реєстр актів цивільного стану) — понад 18 млн запитів.
  3. РЗО (Реєстр застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування) — понад 14 млн запитів.
  4. ЄІССС (Єдина інформаційна система соціальної сфери) — понад 11 млн запитів.
  5. ЕСОЗ (Електронна система охорони здоров’я) — понад 8 млн запитів.

«Трембіта» — основа взаємодії держреєстрів онлайн в Україні. Система, якою опікується Мінцифра, є одним із ключових елементів інфраструктури надання е-послуг.

Наприклад, саме завдяки «Трембіті» забезпечено отримання даних із реєстрів для відображення цифрових документів у застосунку Дія. Також вона дає змогу здійснювати верифікації в процесі отримання цифрових послуг громадянами та бізнесом. Система дозволяє передавати дані з різних державних реєстрів, щоб люди отримували необхідні послуги. Основу системи «Трембіта» становить удосконалена естонська платформа обміну даними X-ROAD.

 

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт