ТОВ "Ключові системи" виключено з Довірчого списку надавачів електронних послуг

Прес-офіс
04 червня 2020, 16:00
  Перегляди 6333

За результатами перевірки Держспецзв’язку було виявлено, що у кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг ТОВ "Ключові системи" завершився термін дії атестата відповідності комплексної системи захисту інформації в інформаційно-телекомунікаційній системі. Таким чином, ТОВ “Ключові системи” порушує законодавство у сфері електронних довірчих послуг.

Міністерство цифрової трансформації зобов’язане* за поданням Держспецзв’язку виключити з Довірчого списку кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг ТОВ "Ключові системи" та забезпечити скасування сертифікатів, виданих цьому кваліфікованому надавачу електронних довірчих послуг. У зв’язку з цим також буде розірвано договір про надання послуги формування, перевірки та підтвердження чинності кваліфікованого сертифіката електронного підпису чи печатки ТОВ "Ключові системи".

Це означає припинення надання ТОВ "Ключові системи" кваліфікованих електронних довірчих послуг та повернення ним користувачам послуг коштів за попередньо оплачені послуги, що не можуть надаватися надалі.

Одне з пріоритетних завдань Мінцифри – розвиток сфери електронних довірчих послуг та наближення їх до людей. Водночас Мінцифри зобов’язане забезпечувати в межах своєї компетенції дотримання законодавства у цій сфері, таким чином захищаючи права користувачів.

*Відповідно до частини дев’ятої статті 30 Закону України “Про електронні довірчі послуги” 

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт