Технології, що змінюють хід війни — дивіться новий YouTube-проєкт Мінцифри Warchangers

  Перегляди 248

Війна в Україні стала справжньою війною технологій.

За понад два роки на фронті зʼявилися багато розробок, які підсилюють військових або вже навіть воюють замість них. Мінцифра запустила проєкт Warchangers, щоб розповісти про українські оборонні технології, які вже зараз впливають на ситуацію на полі бою.

  • Перший випуск присвячений роботу-логісту Воля-Е, який допоміг військовим евакуювати понад сотню поранених, багато з яких було неможливо вивезти іншим способом.
  • У другій серії дізнавайтеся про робота Лють. Оператор керує ним з безпечного місця на відстані до 2 км, а робот замість нього виконує на полі бою найнебезпечніші завдання.
  • У третьому випуску дивіться про робота Рись PRO, який вивозить поранених з поля бою, а також підвозить бійцям провізію та боєкомплекти.

Мінцифра у квітні 2023 року разом із ключовими стейкхолдерами заснувала кластер Brave1, щоб підштовхнути розвиток оборонних технологій. Проєкт Warchangers  допоможе краще дізнатися про кожну з них, побачити, які інновації створюють українські розробники.

Якщо маєте ідею чи вже готову defense tech-розробку, яка підсилить наших військових на фронті, реєструйте її на платформі Brave1. Можливо саме ваша розробка потрапить до наступних випусків Warchangers.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт