Стоп-фейк: Дія не зливає дані

Прес-офіс
12 травня 2020, 06:37
  Перегляди 4480

Днями в інтернеті з'явилося кілька телеграм каналів, що розповсюджують персональні дані громадян. Вчора активно почали розповсюджуватися фейки, що ця інформація пов’язана з роботою застосунку Дія. Ці чутки безпідставні і ось чому:

  • Дія не має власної бази даних і не накопичує таку інформацію. Мобільний застосунок лише відображає інформацію з реєстрів.
  • В Україні 9,5 млн. водійських посвідчень, 6,5 млн з яких відображаються в Дії. В мережі з’явилася інформація про дані 26 млн посвідчень водія. 
  • Окрім цього, поряд із «даними 26 млн. посвідчень», зловмисники у боті раніше поширювали інші бази, які не вперше були доступні в даркнеті. Наприклад, паролі від особистих сторінок Вконтакті, LinkedIn тощо. 

Зловживання використанням персональних даних громадян недопустиме! Служба Безпеки України вже проводить слідчі дії стосовно зловмисників, що поширюють таку інформацію в інтернеті.

Будьте уважні, намагаючись віднайти інформацію про себе в різних нелегальних ботах, ви самі надаєте зловмисникам дані про себе. То ж будьте пильні

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт