Засідання Уряду присвячене цифровій трансформації

Прес-офіс
03 червня 2020, 15:07
  Перегляди 1686

Сьогодні на засіданні Уряду були прийняті важливі рішення з цифрової трансформації.

Схвалено законопроєкт, який впровадить автоматичне призначення е-пенсій. Так, щороку близько 300 тис. громадян виходять на пенсію і стикаються з бюрократичною процедурою – збиранням до 10 різних паперових довідок, на який витрачають купу зусиль, нервів та часу.

Мінцифри разом із Пенсійним Фондом України працює над запровадженням електронних взаємодій із базовими реєстрами, кожна з яких ліквідує для громадянина щонайменше один документ для подання. Наша кінцева мета – при досягненні пенсійного віку українець отримає у застосунку Дія повідомлення про призначення пенсії. 

Не менш важливим стало прийняття цифрової трудової книжки. Відтак, електронний облік трудової діяльності мінімізує витрати на документообіг та негативні наслідки з її втрати. Також українцям буде надано спрощений доступ про стаж роботи.

Також сьогодні Кабмін призначив заступника Міністра охорони здоров’я з питань цифрової трансформації. Це означає, що система eHealth розвиватиметься за новим темпом та ефективністю, а українці скоро зможуть користуватися якісними та безпечними електронними медичними сервісами. 

Окрім цього, розпочато цифрову трансформацію сфери земельних відносин через можливість екстериторіального принципу реєстрації земельної ділянки, а також замовлення держекспертизи землевпорядної документації та отримання результатів онлайн. Буде спрощена процедура надання послуги, а термін її отримання скоротиться з 14 до 7 днів. 

Ще Уряд легалізував можливість онлайн-отримання бланку дозволів на перевезення вантажу автотранспортом за кордон.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт