Smart Country Convention 2023: Україна вперше стала партнером та учасником міжнародної tech-виставки в Німеччині

Прес-офіс Міністерства
09 листопада 2023, 16:00
  Перегляди 984

Україна вперше презентувала tech-рішення на міжнародній виставці Smart Country Convention 2023 у Берліні. Подія відбулася 7–9 листопада й об’єднала понад 12 000 відвідувачів, більше ніж 250 учасників та 400 спікерів з усього світу. Виставка стала майданчиком для обговорення розбудови розумних міст та інноваційних регіонів, а також впровадження цифрових рішень у державному секторі. 

До офіційного відкриття в онлайн-форматі долучився Віцепрем’єр-міністр з питань інновацій, освіти, науки та розвитку технологій — Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров. 

«Серце цифрової України — це застосунок Дія, який надає цифрові державні послуги та зберігає цифрові документи. Ми віримо в комплексний підхід до побудови smart-країни, тому, окрім Дії, Мінцифра запустила проєкти Дія.Освіта, Дія.Бізнес і Дія.City», — зазначив Михайло Федоров, Віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — Міністр цифрової трансформації.

Михайло Федоров відкриває міжнародну виставку

На SCCON 2023 сім українських компаній отримали можливість презентувати інноваційні tech-рішення та розкрити експортний потенціал української IT-індустрії. Серед них:

  • TRIARE: створюють індивідуальне програмне забезпечення, орієнтоване на бізнес;
  • Digicode: надійний технологічний партнер для економічно ефективних та масштабованих цифрових рішень; 
  • Sigma: пропонують ІТ-рішення «під ключ», які допоможуть ефективно виконувати бізнес-задачі;
  • Eleks: спільнота інноваторів, які знаходять сміливі технологічні рішення для найскладніших задач.

Альянс компаній GovTech IT Cluster of Ukraine: 

  • Prozori Solutions: професійні розробники програмного забезпечення;
  • 42 FLOWS TECH: експерти з проєктування рішень для управління потоками даних;
  • Kitsoft: трансформують паперові процеси в зручні онлайн-послуги та налагоджують ефективний діалог держави та громадян.

Упродовж виставки українські компанії працювали в межах Національного стенда України. 

Третій день події відкрила заступник міністра цифрової трансформації України з питань євроінтеграції Валерія Іонан. Вона виступила з промовою про досвід України у сфері цифровізації державного сектору.

«Попри складні обставини, українці запускають нові проєкти та розвивають інноваційні рішення, демонструючи всьому світу наш технологічний потенціал та готовність до трансфорації. Участь у SCCON 2023 — це можливість представити рівень України у сфері діджиталізації», — зазначила заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан.

Валерія Іонан відкриває третій день виставки

У межах виставки SCCON відбулася неформальна подія Networking Night. Захід став майданчиком для знайомства учасників, обміну досвідом, враженнями та бізнес-ідеями. Подію відкрив директор Офісу з розвитку підприємництва та експорту Андрій Ремізов. У своїй промові він підкреслив важливість міжнародних виставок для розвитку експортної діяльності підприємств усього світу.

«Офіс з розвитку підприємництва та експорту перманентно підтримує бізнес у прагненні заявити про свій потенціал та готовність до співпраці з міжнародними партнерами задля розширення географії експорту. А тому участь представників українського ІТ-сектору в німецькій виставці SCCON 2023 в межах Національного стенда стала справжнім ефективним поштовхом для підприємств відкрити нові потужні можливості міжнародних ринків. Хоч українські ІТ-продукти вже відомі у всьому світі своїми інноваційними рішеннями, представлені ІТ-компанії все ж стали відкриттям для іноземних гостей. Учасники змогли достойно презентувати власні прогресивні ідеї й показати свою креативність та передові технології», — зазначив директор Офісу з розвитку підприємництва та експорту Андрій Ремізов.

Андрій Ремізов відкриває SCCON Networking Night

Під час пресконференції SCCON 2023 виконавча директорка Асоціації IT Ukraine Марія Шевчук презентувала досягнення української IT-індустрії та розповіла про цифрові сервіси, можливості українського GovTech та про стійкість ІТ-компаній в умовах повномасштабної війни. 

Марія Шевчук під час пресконференції SCCON 2023

Виступили з доповідями й представники компаній-учасників Національного стенда України: Любомир Мацеха (eleks) з темою «Синергія цифрової трансформації та сталого розвитку» та Валерій Красовський (Sigma Software Group) з темою «Empowering Change: Бачення Sigma Software для розумних міст в Україні».

Упродовж роботи виставки українську експозицію відвідали представники уряду Німеччини: Федеральний міністр внутрішніх справ, Урядовий уповноважений з питань інформаційних технологій, Федеральний міністр сільського господарства та харчування, делегації з Бундестагу, Швейцарії, Португалії, Естонії та інші поважні гості заходу. 

Представники німецького уряду на українському стенді

Участь у міжнародній виставці Smart Country Convention 2023 надала можливість українським IT-компаніям провести десятки B2B-зустрічей, долучитися до нетворкінг-події та конференції, запітчити власні інноваційних рішень іноземній спільноті, дізнатися про тренди галузі та залучитися потенційним партнерством. 

Національний стенд України на Smart Country Convention 2023 організували Мінцифра разом з Офісом з розвитку підприємництва та експорту, Дія.Бізнес за підтримки Посольства України в Німеччині та Асоціації IT Ukraine.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт