Розвиваємо оборонні інновації: Brave1 запускає Лабораторію для тестування CRPA-антен

  Перегляди 384

Українські розробники CRPA-антен для дронів зможуть тестувати свої вироби на базі лабораторії, створеної з ініціативи Brave1.

Тут є необхідне устаткування, зокрема засоби радіоелектронної боротьби для перевірки ефективності антен. 

CRPA-антени визначають хибні сигнали й допомагають ігнорувати перешкоди. Завдяки цьому ворожий РЕБ не впливає на навігацію дрона і він долітає чітко до цілі. 

Раніше розробники антен не мали доступу до необхідної інфраструктури тестування, яка б відповідала сучасним вимогам щодо постановки радіоелектронних перешкод. Тестування дасть змогу оперативно виявляти аспекти розробки, які треба вдосконалити. Це значно підвищить ефективність застосування дронів нашими військовими. 

«Перемога у війні можлива тільки за умови перемоги в технологічних перегонах, які зараз відбуваються в кабінетах, цехах та лабораторіях оборонних інноваторів. Одним із ключових її етапів є збереження високої ефективності дронів на полі бою. Для цього потрібен стабільний зв’язок, стійкий до ворожого РЕБу. Впевнені, що запуск лабораторії допоможе українським розробникам вдосконалити свої рішення, а ті, зі свого боку, створять перевагу українським дронам на полі бою та в глибокому тилу ворога», — зазначила Наталія Кушнерська, керівниця Brave1. 

Окрім цього, завдяки роботі лабораторії можна на ранніх стадіях виявляти, які розробки вже готові до застосування на полі бою, а які потребують доопрацювання.

Учасники Brave1 вже активно працюють над розробками, які дають змогу нашим БпЛА працювати попри ворожих засобів РЕБ, тому кластер посилює цей напрям.

Щоб долучитися до тестування CRPA-антен власного виробництва в новій лабораторії, потрібно заповнити Google-форму за посиланням: https://forms.gle/Y1hXoAxyRmLDzuXt5  

Долучайтеся до зміцнення технологічної спроможності України!

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт