Розпочати відбудову: стартували перші виплати допомоги за програмою єВідновлення

  Перегляди 689

У травні стартувала програма єВідновлення для українців, чиї домівки постраждали через бойові дії. Для восьми людей, які подали заяви в Дії про отримання грошової допомоги, кошти вже передані на виплату. Незабаром вони отримають зарахування на картку єВідновлення. Загальна сума коштів — понад 847 тисяч гривень. 

За програмою виплати отримають 8 українців з Ірпінської громади Київської області та Селидівської громади Донеччини. Усі схвалені заявки подавали через Дію, а загалом зі старту програми подали 17 687 заяв у застосунку. 

Після обробки заяви місцева влада скеровує комісію, яка обстежує пошкоджене майно, фіксує руйнування та визначає суму фінансової допомоги. Наразі в Україні створено 444 комісії. Місцеві органи самоврядування, які ще не сформували комісії, мають прискорити їх запуск, щоб українці якомога швидше отримали кошти на ремонт житла. 

Одержані за програмою виплати українці можуть витратити на будівельні матеріали чи послуги підрядників. Придбати все необхідне можна в магазинах чи в компаній-учасників програми єВідновлення. 

Дізнатися більше про програму єВідновлення можна на сайті — https://erecovery.diia.gov.ua/ 

Нагадаємо: суму допомоги за програмою визначає комісія після підрахунку обсягів пошкоджень, а максимальна сума на відновлення одного об’єкта — 200 тисяч гривень. 

Послугу розроблено Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури спільно з Міністерством цифрової трансформації за підтримки проєкту USAID / UK aid «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/ TAPAS» та Світового банку.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт