Розпочалася цифровізація бібліотек Чернігівщини: передали 100 комп’ютерів

Прес-офіс Міністерства
20 вересня 2021, 14:53
  Перегляди 918

20 вересня 2021 року Мінцифра разом із партнерами передали 100 комп’ютерів бібліотекам Чернігівщини на базі Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В. Г. Короленка. Це стало можливим завдяки національному проєкту цифровізації бібліотек. Отримані комп’ютери допоможуть бібліотекам стати справжніми хаби цифрової освіти. У межах проєкту вже було передано понад 3000 комп’ютерів до бібліотек у різних областях України.

Усього планується передати 5000 одиниць техніки.

Доступ до безкоштовного користування комп’ютерною технікою в бібліотеках скоротить цифровий розрив. Наявність техніки в бібліотеках дозволить їм оцифровувати архівні фонди та пропонувати актуальні для відвідувачів послуги.

Руслана Коренчук, керівник проєкту Дія.Цифрова освіта, заявила: «Передача комп’ютерів до сільських бібліотек — надзвичайно важлива для нас ініціатива. Адже часто можливість та прагнення розвивати цифрові навички у людей залежить від технологічної забезпеченості їхніх локальних освітніх кластерів».

Куратор проєктів Благодійного фонду Favbet Foundation Маріанна Ковеня висловилася: «Ми дуже раді бути партнерами цієї великої ініціативи з трансформації бібліотек на сучасні хаби цифрової освіти. Саме тут жителі сільської місцевості, незалежно від віку, матимуть можливість безкоштовно навчатись, підвищувати рівень цифрової грамотності, працювати онлайн і мати доступ до мережі Інтернет».

Фазиль Аскеров, Голова правління Асоціації розвитку туризму, зауважив: «Проєкт цифровізації бібліотек від Дія.Цифрова освіта — це яскравий зразок продуктивної взаємодії Центральних органів влади з відповідальним бізнесом та громадськими організаціями, що об’єднуються навколо ідеї забезпечити максимальну кількість сільських бібліотек комп'ютерами та дати їм можливість стати новим центром знань через сервіси, які впроваджує Міністерство цифрової трансформації».

Оксана Бруй, президентка ВГО Українська бібліотечна асоціація, підкреслила: «Чим більше буде сільських бібліотек з комп'ютерами та доступом до інтернету, тим більше людей у сільській місцевості матимуть можливість  опановувати й підвищувати свої цифрові навички і, відповідно, отримувати реальні інструменти, щоб підвищувати рівень свого життя. Саме тому цей проєкт є настільки важливим».

Партнери проєкту: 
На реалізацію проєкту не витрачаються кошти державного бюджету. Це стало можливим завдяки переданню техніки партнером — Favbet Foundation. Також партнерами є Офіс Президента України, Українська бібліотечна асоціація та Асоціація розвитку туризму.

 

 

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт