Роумінг, як удома. Європейська рада закликала оновити Регламент про роумінг у країнах ЄС до кінця року

Прес-офіс Міністерства
05 листопада 2021, 13:25
  Перегляди 1209

За підсумками обговорення під час засідання 21–22 жовтня 2021 року Європейська рада закликала співзаконодавців ЄС — Раду ЄС та Європейський парламент досягти домовленості щодо оновлення Регламенту стосовно роумінгу до кінця 2021 року.

Новий регламент продовжить дію чинних правил, термін дії яких закінчується у 2022 році, ще на 10 років.

У проєкті Регламенту, який було опубліковано 9 березня 2021 року, ідеться про вимоги забезпечити людей, що перебувають на території іншої країни та користуються послугами мобільного зв’язку, такою ж якістю та швидкістю мобільної мережі, як і вдома. Нові правила також забезпечать ефективний доступ до екстрених служб, зокрема підвищать обізнаність про альтернативні засоби для людей з інвалідністю, а також підвищать обізнаність споживачів про можливі збори за користування послугами з додатковою вартістю в роумінгу.

Для набуття чинності пропозицію Європейської комісії має бути схвалена національними урядами та Європейським парламентом.

Встановлений вказаним Регламентом внутрішній режим ЄС «Роумінг, як вдома» поширюється на країни-члени ЄС та країни Європейської асоціації вільної торгівлі. 

Водночас країни «Східного партнерства» фіналізували текст Регіональної угоди про роумінг (Regional Roaming Agreement), яка дасть змогу гармонізувати тарифи на роумінг між країнами-учасницями ініціативи. На підписання угоди очікуємо найближчим часом. Наступним кроком стане підготовка аналогічної угоди вже на рівні «Східне партнерство» — ЄС.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт