Рік центру Дія.Бізнес у Харкові: як Україна стає країною підприємців

  Перегляди 727

За рік роботи першого центру підтримки підприємців Дія.Бізнес у Харкові його відвідали майже 10 000 підприємців, а також провели майже 2000 консультацій і 400 подій. Центр відкрила команда Мінцифри 1 липня 2020 року. 

“Одна з наших головних цілей — створити в Україні сприятливі умови для розвитку бізнесу. Мінцифра підтримує підприємців, тому минулого року запустила проєкт Дія.Бізнес, що має онлайн-портал і мережу центрів офлайн. Плануємо створити мережу таких центрів по всій Україні. Трансформуємо бізнес і перетворюємо нашу державу на країну підприємців”, — зазначив Віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров. 

Сьогодні центри Дія.Бізнес відкрили в 5 містах: Харкові, Миколаєві, Одесі, у форматі консультаційного центру — в Черкасах, на базі КНУ ім. Т. Шевченка — для студентів. Центри підтримки підприємців Дія.Бізнес відкриваються за ініціативи Мінцифри та за підтримки партнерів. На відкриття не використовуються бюджетні кошти.

Упродовж 2021 року Мінцифра анонсувала запуск нових центрів Дія.Бізнес. На черзі — Ужгород, Буча, Кременчук, Кривий Ріг, Полтава, Тернопіль. Поступово такі центри з’являтимуться в кожному місті з населенням понад 50 000 осіб. Цього року вже понад 50 громад заявили про бажання створити зону Дія.Бізнес для підприємців у своєму місті. Деякі з них будуть відкриті на базі Дія Центрів.

Підприємці також можуть користуватися безоплатними можливостями онлайн-порталу Дія.Бізнес. Його вже відвідали понад 1 000 000 користувачів і більше ніж 23 000 осіб зареєстрували персональні кабінети. Були надані майже 4000 консультацій для підприємців і майже 10 000 людей почали навчання в онлайн-школі. Цього року презентуємо масштабне оновлення — Дія.Бізнес 2.0, а також маркетплейс для пошуку фінансової підтримки, платформу для залучення інвестицій та інтерактивний інструмент з аналітикою стану українського бізнесу на основі відкритих даних.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт