Результати засідання Комітету з питань цифрової трансформації за 9 лютого

Під час засідання Комітету з питань цифрової трансформації зазначили, що програма ЄС «Цифрова Європа» створює можливості для цифрової трансформації пріоритетних галузей і сфер суспільного життя, розвитку цифрової економіки та ІТ бізнесу.

Зокрема, під час розглянуду законопроєкту № 0187 про ратифікацію Угоди між Україною та Європейським Союзом про участь України у програмі Європейського Союзу «Цифрова Європа» (2021 – 2027).

Члени Комітету підтримують необхідність прийняття проєкту Закону, оскільки він створює передумови для участі України в Програмі ЄС, яка надає додаткові стимули і можливості, зокрема фінансові, для цифрової трансформації пріоритетних галузей і сфер суспільного життя, розвитку цифрової економіки, ІТ бізнесу, штучного інтелекту, суперкомп’ютерів та підвищенню цифрових навичок громадян. Участь у Програмі сприятиме приєднанню України до Єдиного цифрового ринку ЄС шляхом отримання Україною режиму внутрішнього ринку з ЄС у сфері електронних комунікаційних послуг та поступовій інтеграції до Єдиного цифрового ринку ЄС.

За результатами обговорення акту, Комітет рекомендує прийняти законопроект за основу та в цілому.

Крім того, було розглянуто проєкт Закону № 7684-д щодо удосконалення контррозвідувальної діяльності та посилення інституційної спроможності суб’єктів її здійснення під час відсічі збройної агресії проти України.

У межах предметів відання члени Комітету зазначили, що документ потребує доопрацювання в частині приведення у відповідність до чинного законодавства термінології. Також у проєкті Закону було не повністю враховано попередні зауваження Комітету щодо умов надання доступу до інформації про споживача та фактів надання електронних комунікаційних послуг, зокрема доступу до даних, що обробляються для передачі такої інформації в електронних комунікаційних мережах.

Комітет рекомендує врахувати висловлені зауваження під час підготовки до другого читання законопроєкту.

Також обговорили законодавчий акт № 8205 про особливості припинення за рішенням власника державних підприємств та господарських товариств, у статутному капіталі яких більше 50 відсотків акцій (часток) належать державі.

Члени Комітету зазначили, що проєкт Закону потребує доопрацювання, оскільки деякі його положення не узгоджуються з положеннями чинних законів і містять техніко-юридичні недоліки.

Комітет рекомендує врахувати висловлені зауваження при підготовці та розгляді законопроєкту.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт