Результати засідання Комітету 14 березня 2022 року

Сьогодні, 14 березня, відбулось засідання Комітету з питань цифрової трансформації (далі – Комітет). Під час засідання народними депутатами було розглянуто законопроект № 7152 «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення функціонування інформаційно-комунікаційних систем, електронних комунікаційних систем, публічних електронних реєстрів», поданий народним депутатом-членом Комітету Олександром Федієнко.

За результатом його розгляду Комітет рекомендує Верховній Раді України прийняти законопроект за основу та в цілому у редакції Комітету.

Мета проекту Закону – внесення змін до Законів України «Про захист інформації в інформаційно-комунікаційних системах» та «Про публічні електронні реєстри. Зокрема законопроект передбачає:

  • створення резервних копій державних інформаційних ресурсів із дотриманням встановлених для таких ресурсів вимог щодо їх захисту, цілісності, конфіденційності та їх розміщення за межами України;
  • можливість розміщення інформаційно-комунікаційних систем, електронних комунікаційних систем, публічних електронних реєстрів за межами України.

Проектом Закону пропонується визначити заходи щодо забезпечення належного функціонування інформаційно-комунікаційних систем, електронних комунікаційних систем, публічних електронних реєстрів, власниками яких є органи державної влади, органи місцевого самоврядування, державні та комунальні підприємства, установи, організації, що належать до сфери їх управління, та захисту інформації, що обробляється в них, в умовах дії воєнного стану.

Крім того, народні депутати розглянули питання щодо надання допомоги Україні у війні з російською агресією та одноголосно ухвалили рішення звернутись листом від Комітету з питань цифрової трансформації до іноземних Парламентів.

 

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт