Результати London Tech Week: українські компанії можуть залучити понад $8 млн

  Перегляди 447

Дев’ять українських компаній провели понад 200 зустрічей у межах міжнародної конференції London Tech Week і досягли попередніх домовленостей з інвесторами з Великої Британії, США та ОАЕ на понад $8 млн доларів. Цьогоріч ця виставка-фестиваль зібрала близько 30 тисяч відвідувачів — від лідерів думок до інвесторів з десятків країн світу. 

«Участь української делегації в подібних глобальних івентах зараз є надважливою, адже в такий спосіб ми презентуємо світові Україну як потужний ІТ-бренд та напрям для інвестицій. Окрім самого London Tech Week, ми розповідали про можливості українських компаній та стійкість нашої держави на інших великих майданчиках — від британського парламенту до масштабного заходу від видання Politico. Побачили зацікавленість від інвесторів і, упевнений, наше партнерство з європейськими країнами у технологічній галузі після цієї конференції буде тільки зростати», — підкреслив заступник Міністра цифрової трансформації Олександр Борняков

Учасники делегації мали низку важливих зустрічей: з Надзвичайним і Повноважним Послом України у Великій Британії Вадимом Пристайком, топменеджментом London Business School, засновниками венчурного фонду Blue Lake VC. Також зустрілися з представниками технічної спільноти Великої Британії за підтримки венчурного фонду 1991 Ventures. Протягом тижня проводили і економічні заходи. Так, заступник Міністра економіки України Олександр Грибан виступив під час дискусії Shining a Spotlight on the Ukrainian Tech Ecosystem, присвяченій українській технологічній екосистемі. 

Олександр Борняков взяв участь у панельній дискусії Power of Crypto and Emerging Technologies in Ukraine у парламенті Великої Британії, розповів про розвиток технологій в Україні у межах Founders Forum — заходу, який об’єднує найуспішніших у світі засновників і лідерів думок. Також провів публічну дискусію з Деніелом Корскі, підприємцем, який має 20-річний досвід роботи на керівних посадах в урядах Великої Британії, ЄС та США. 

«Попри виклики воєнного часу, українські стартапи демонструють стійкість та повсякчас доводять свою  конкурентоспроможність та інноваційність на глобальному рівні. Участь українських стартапів у London Tech Week 2023 сприяла  налагодженню контактів з потенційними інвесторами, партнерами та виходу на глобальні ринки, тому USAID CEP активно підтримує участь українських компаній у подібних заходах», — Олеся Залуська, керівниця програми «Конкурентоспроможна економіка України».

Участь української делегації на London Tech Week 2023 відбулася завдяки Програмі USAID «Конкурентоспроможна економіка України» за сприяння Міністерства цифрової трансформації України у співпраці з Techosystem, European Business Association та Ukrainian Startup Fund.

 

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт