Результати Кібердіалогу: США виділить 37 млн доларів на підтримку кіберстійкості України

  Перегляди 541

В Естонії відбувся п’ятий щорічний Кібердіалог України та Сполучених Штатів Америки з питань кіберполітики. Під час зустрічі делегація США висловила підтримку Україні в боротьбі з російською агресією та анонсувала, що у співпраці з Конгресом надасть додаткові 37 мільйонів доларів кібердопомоги. Кошти будуть спрямовані на посилення кіберстійкості України, а також захист критично важливих мереж і цифрової інфраструктури.

«Наразі Мінцифра фокусується на розбудові екосистеми цифрової стійкості. Підтримка США є важливим показником подальшого розвитку цієї стратегії. Ми вдячні колегам за сприяння в посиленні кіберспроможностей України і забезпеченні інструментів захисту критичної, зокрема цифрової, інфраструктури», — коментує Георгій Дубинський, заступник Міністра цифрової трансформації України. 

Під час Кібердіалогу сторони поділилися поглядами на роль кібербезпеки в довгостроковому цифровому розвитку України. Також обговорили потенційну майбутню співпрацю між Україною та США з кібернетичних питань. Зокрема, щодо обміну досвідом, який Україна отримала під час постійного підвищення рівня кібернетичної та цифрової політики.

Включно з анонсованою фінансовою підтримкою, з лютого 2022 року загальна сума допомоги США становитиме 82 мільйони доларів на вдосконалення кіберстійкості України та понад 120 мільйонів доларів з 2016 року. Це дало змогу посилити кіберспроможності України, вчасно виявляти кіберінциденти та загрози й реагувати на них. 

До складу української делегації на чолі із заступником Міністра закордонних справ Антоном Демьохіним увійшли: заступник Міністра цифрової трансформації Георгій Дубинський, заступник Міністра оборони з питань цифрового розвитку Віталій Дейнега, заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Сергій Демедюк, начальник Головного управління радіоелектронної та кіберборотьби Генерального штабу ЗСУ Іван Павленко, заступники Голови Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України Віктор Жора та Олександр Потій, директор департаменту Служби зовнішньої розвідки України Олег Кірій, заступник начальника департаменту кібербезпеки СБУ Іван Калабашкін, заступник начальника Департаменту кіберполіції Національної поліції України Олег Заворотній, начальник управління цифрового розвитку та кібербезпеки Міністерства енергетики Роман Кравідз, керівник служби забезпечення НКЦК апарату РНБО Сергій Прокопенко та Посол України в Естонії Мар’яна Беца.

Посол з особливих доручень з питань кіберпростору та цифрової політики Натаніель Фік з Державного департаменту очолював делегацію США, до складу якої входили: в.о. національного директора з кібербезпеки Білого дому Кемба Уолден, заступник помічника міністра оборони Майк Еоянг, заступник командувача кіберкомандування США генерал-лейтенант Тімоті Хо, Бригадний генерал Чад Радуеге з Європейського командування США, заступник помічника міністра внутрішньої безпеки Томас Макдермотт і виконавчий директор Агентства з кібербезпеки та безпеки інфраструктури Брендон Уейлз, а також представники Федерального бюро розслідувань та USAID.

Обидві делегації висловили вдячність уряду Естонії за можливість зустрітися в Таллінні.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт