Реформуємо Держспецзв'язку України

Прес-офіс
17 серпня 2020, 05:58
  Перегляди 7954

Держспецзв’язку оптимізує свою структуру, позбудеться невластивих їй функцій та посилить кіберзахист об’єктів критичної інфраструктури

Під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля відбулась нарада з питань реформування Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України. В нараді взяли участь Віце-прем’єр-міністр України–Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, Голова Держспецзв’язку Юрій Щиголь та Перший заступник Голови Держспецзв’язку Дмитро Маковський.

Мінцифри разом з Держспецзв’язку запропонують Уряду концепції реформування Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, органів, закладів, підприємств та установ, що входять до сфери управління. Найголовніше — прибрати невластиві та дублюючі функції служби. Окрім цього, служба  супроводжуватиме цифрову трансформацію держави.

Міністерству цифрової трансформації разом з Адміністрацією Держспецзв’язку підготують Кабінету Міністрів пропозиції реорганізації Державного центру кіберзахисту. Додатково, розробляється проєкт рішення Уряду щодо затвердження порядків формування переліку об’єктів критичної інформаційної інфраструктури, а також щодо забезпечення функціонування системи кіберзахисту державних інформаційних ресурсів та об’єктів критичної інформаційної інфраструктури.

Запропоновані пропозиції забезпечать механізм кіберзахисту органів державної влади, інформаційно-телекомунікаційні системи, що перебувають у їх власності або адмініструванні. Додатково Держспецзв’язку координуватиме забезпечення кібербезпеки.

Також учасники наради наголосили на важливості підготувати та внести пропозиції щодо реорганізації Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт