Прогрес Мінцифри в євроінтеграції відзначили на події EU4Digital

  Перегляди 845

Міністерство цифрової трансформації взяло участь у третьому щорічному засіданні Керівного комітету, що відбулось за ініціативи проєкту EU4Digital з 27 вересня до 1 жовтня 2021 року. 

Ініціатива Європейського Союзу EU4Digital підтримує програму цифрових реформ в країнах Східного партнерства, пропонуючи ряд заходів по просуванню ключових областей цифрової економіки і суспільства відповідно до норм і практики ЄС, зокрема, Україну в зниженні тарифів на роумінг, розвитку високошвидкісного широкосмугового доступу до Інтернету для стимулювання економіки та розширення електронних послуг, гармонізації цифрових рамок у суспільстві. 

Після виступу заступника Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерії Іонан, а також виступу керівника експертної групи з питань євроінтеграції та євроатлантичної інтеграції Мінцифри Юлії Гарячої учасники конференції висловили готовність отримати поради та ознайомитись детальніше з досвідом цифровізації від України.

Представники країн-учасників Грузії, Вірменії, Молдови, Білорусі, Азербайджану ознайомилися з досвідом цифровізації України, а саме: 

  • Україна стала першою країною у світі, де електронні паспорти мають таку ж юридичну силу, як і їхні фізичні аналоги.
  • На сьогодні вже доступні 70 послуг через портал Дія, які вже стали реальністю для українців, але попереду ще цифровізація послуг та нові реформи, які створять найзручнішу державу з погляду послуг для людей та бізнесу.
  • Мінцифра працює над створенням спеціального правового режиму для  IT-індустрії Дія City.
  • Запущено та активно розвивається національний проєкт з розвитку цифрової грамотності українців Дія.Цифрова освіта.
  • Відкрито вже в 7 регіонах України центри підтримки підприємців Дія.Бізнес у межах масштабного національного проєкту з розвитку підприємництва. 
  • Одним із важливих досягнень є те, що ЄС офіційно визнав українські сертифікати COVID у застосунку Дія.
  • У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт «Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв'язку України», прийняття якого має важливе значення для повноцінного реформування галузі електронних комунікацій та інтеграції України до Єдиного цифрового ринку ЄС.
  • Оновлено Дорожню карту інтеграції України до ЄЦР ЄС.
  • Застосунком Дія користується понад 7 мільйонів українців.

Наші досягнення у цифровізації надихнули інші країни Східного партнерства!

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт