Програму цифрової грамотності презентували в Харкові

Прес-служба
04 грудня 2019, 16:46
  Перегляди 3056

3 грудня заступник міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан відвідала з робочим візитом місто Харків і презентувала програму цифрової грамотності населення

Валерія презентувала проєкт «Дія: цифрова освіта» Молодіжній раді при Харківській міській раді та команді «Офісу реформ Харкова», які координують реалізацію діджитал-проєктів в місті. Цей проєкт складається з двох частин. «Перша —  це національна освітня онлайн-платформа, де буде багато безкоштовних курсів, орієнтованих на різні цільові аудиторії —  вчителів, лікарів, батьків, людей поважного віку тощо. Безпосередньо перед своїм курсом їм доведеться пройти загальний курс, де будуть розглядатися такі базові елементи, як пошук інформації, поштові клієнти, соціальні мережі, створення цифрового контенту, онлайн-безпека, вирішення дрібних проблем. Друга частина —  це створення офлайн-хабів і партнерської мережі, куди будь-який українець, у якого немає доступу до Інтернету чи якому просто потрібна допомога в цих питаннях, може прийти і прослухати необхідний курс. Ця партнерська мережа зараз вибудовується».

Заступник Харківського міського голови з питань цифрової трансформації Олег Дробот запевнив, що місто надасть всю необхідну допомогу в реалізації проєкту «Дія: цифрова освіта». Зокрема, підтримка проєкту Мінцифри відбудеться на базі бібліотек, Центрів надання адміністративних послуг та інших закладів.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт