Прискорення цифрової трансформації України — Уряд схвалив законопроєкт

  Перегляди 1798

Уряд схвалив законопроєкт, який прискорить реалізацію Національної програми інформатизації та цифрову трансформацію України. 

Закон України “Про Національну програму інформатизації” не змінювався з 1998 року. Технічна термінологія та механізми, що прописані у законі, вже давно не відповідають сучасним умовам. А до того ж не узгоджуються з новими законами, що стосуються цифровізації. Це сповільнює реалізацію Національної програми інформатизації.

Зараз актуальним є не лише питання фінансування заходів з інформатизації, а й питання координації, моніторингу, оцінки результатів та ефективності виконання проєктів.

Проєкт закону допоможе вирішити низку основних завдань, у тому числі подолання цифрової нерівності, безпеку інформаційної діяльності та кіберзахист, інтеграцію України в світовий цифровий простір, застосування новітніх технологій в державному управлінні тощо.

Зміни дозволять підвищити ефективність виконання Національної програми інформатизації для забезпечення належного рівня координації та впровадження проєктів інформатизації, цифровізації та електронного урядування.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт