Презентували віртуальний тур Черкащиною — спільний проєкт Мінцифри, Digital Cherkasy, Черкаської ОДА, мерії за підтримки Google Україна

Прес-офіс Міністерства
14 вересня 2021, 15:00
  Перегляди 636

14 вересня за підтримки Міністерства цифрової трансформації України проєкт із цифровізації Черкас Digital Cherkasy, Черкаська ОДА та мерія м. Черкаси спільно з компанією Google Україна презентували результати оцифровки Черкаської області та можливості трансформації громад та регіонів.

У результаті оцифровок був зроблений віртуальний тур містом та областю. Він доступний за посиланням: https://tourmkr.com/F1YyNetmsE.

Оцифровка локацій відбулася в межах проєкту з цифровізації м. Черкаси та Черкаської області Digital Cherkasy та є складовою цифрової трансформації регіону.

Команда сертифікованих фотографів та місцевих експертів Google відзняли понад 1000 панорам і декілька десятків турів на Черкащині, а також зробили оцифровку 200 км у форматі StreetView.

Оцифровки відбулися як у природних локаціях, так і серед історичних та етнографічних пам’яток. Зокрема були оцифровані Корсунь-Шевченківський державний історико-культурний заповідник, парк “Софіївка”, Буцький каньйон, Тарасова гора та резиденція Богдана Хмельницького в Чигирині. 

Оцифровані локації вже отримали понад 250 000 переглядів.

Детальний список оцифрованих об’єктів доступний за посиланням

Віртуальний тур презентували під час конференції “Цифрове перетворення громад та бізнесів”. Ознайомитись із програмою можна за посиланням.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт