Презентували освітній серіал «Школа онлайн-аукціонів: як купити або продати майно»

Прес-офіс Міністерства
15 вересня 2022, 13:30
  Перегляди 301

15 вересня 2022 відбулася презентація освітнього серіалу «Школа онлайн-аукціонів: як купити або продати майно», який безоплатно можна подивитися на порталі Дія.Цифрова освіта.

Освітній серіал містить 10 модулів 48 серій тривалістю 5-10 хвилин. 

  • Модуль 1. Що таке електронна торгова система «Прозорро.Продажі» та для чого вона потрібна державі й суспільству
  • Модуль 2. Англійські та голландські аукціони в системі та як ними користуватися
  • Модуль 3. Як встановлюється стартова вартість майна, від чого вона залежить і як впливає на конкуренцію на торгах
  • Модуль 4. Взаємодія з майданчиками та поради вдалої комунікації з учасниками аукціонів. Успішні кейси Укроборонпрому та Укрпошти
  • Модуль 5. Розглядаємо спірні моменти, які виникають між організаторами та учасниками аукціонів, а також причини дискваліфікацій
  • Модуль 6. Основні етапи кваліфікації учасника: визначення переможця, робота з протоколом, робота з договором, оплата за договором, закриття угоди
  • Модуль 7. Про особливості процедури оренди державного та комунального майна на онлайн-аукціонах
  • Модуль 8. Приватизація та відчуження: у чому відмінності та як відбуваються аукціони
  • Модуль 9. Законодавче регулювання та аукціони з процедур банкрутства і продажу спеціальних дозволів на користування надрами 
  • Модуль 10. Усе, що варто знати про земельні онлайн-аукціони

Сорен Гербст, керівник Відділу підтримки багаторівневої системи управління, Програма «U-LEAD з Європою»: 

«Ми сподіваємося, що онлайн-серіал «Школа онлайн-аукціонів: як купити або продати майно» допоможе підвищити компетентність широкого кола зацікавлених сторін. А в результаті успішно пройденого курсу учасники дізнаються, як швидко, якісно та із залученням максимальної кількості покупців здати чи продати майно. Курс також містить модулі, які присвячені оренді та продажу комунального майна. Та спрямований на підготовку спеціалістів місцевого самоврядування. Важливою цільовою аудиторією в цій частині можуть бути посадові особи виконавчих органів місцевих рад, які відповідальні за оренду комунального майна, а також профільні заступники голів громад. Ми вдячні нашим партнерам за співпрацю у підготовці цього курсу. Запрошуємо всіх охочих пройти його та отримати нові корисні навички з продажу та оренди майна. Пам'ятаємо, що продаж та оренда майна через аукціони  підтримує місцевий бізнес та сприяє розвитку місцевої економіки, що є надзвичайно важливим».

Директор ДП «Прозорро.Продажі» Олексій Соболев:

«Серіал вже переглянули 5 тисяч людей. Це показує, що навіть під час війни люди готові навчатися, щоб відновлювати економічну діяльність. Серіал дуже комплексний і допоможе з'ясувати, як виникла система Прозорро.Продажі, як вона працює, які бувають види аукціонів, і найулюбленіша частина усіх — як в цих аукціонах вигравати. Для організаторів буде цікавою частина, як завести лот, аби він зацікавив якомога більше потенційних покупців. Ми дуже вчасно запустили цей курс, бо він дає знання, як ефективно управляти активами і відтак швидше відновлюватись економіці країни». 

«Навіть у воєнний час держава продовжує працювати над розвитком цифрової грамотності громадян, адже це важливо для відновлення та побудови цифрової економіки України. Онлайн-аукціони сьогодні є одним з інструментів залучення коштів до державного бюджету та стабілізації економіки країни. Для того, щоб навчитись швидко та ефективно надавати майно в оренду, продавати або відчужувати його, рекомендую пройти цей навчальний курс на платформі Дія.Цифрова освіта. Він стане корисним як для держслужбовців, органів місцевого самоврядування, так і для представників бізнесу та громад», — зазначив Андрій Ремізов, керівник Офісу з розвитку підприємництва та експорту.

«Цей серіал має різні варіанти перегляду. Як можливість піти шляхом окремих модулів і подивитися кожен з них окремо, так і обрати весь зібраний серіал та глибше зануритися в кожну тему. Загалом, на платформі Дія.Цифрова освіта уже є понад 85 інших освітніх серіалів, які українці продовжують дивитися. Починаючи з 24 лютого, понад 250 тисяч нових користувачів долучилися до нашої платформи, до навчання, до отримання сертифікатів, до зміцнення економіки та теми безпеки. Адже в часи війни особливо важливо дотримуватися "цифрової чистоти", яка дає змогу опиратися різноманітним маніпуляціям, фейкам і вміти грамотно поводитися в кіберпросторі», — поінформувала Руслана Коренчук, проєктна менеджерка Дія.Цифрова освіта.

Трансляцію презентації серіалу можна подивитися на Facebook-сторінках Дія.Цифрова освіта та Prozorro.Продажі.

Освітній серіал створено Міністерством цифрової трансформації України та ДП «Прозорро.Продажі» за підтримки Програми «U-LEAD з Європою».

 

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт