Презентували бачення реформи ІТ-освіти в Україні та пропозиції до дорожньої карти

Прес-офіс Міністерства
10 вересня 2021, 17:15
  Перегляди 1199

Україна має неабиякий потенціал стати найпотужнішим IT-хабом у Центральній та Східній Європі. Зараз в Україні спостерігається дефіцит висококваліфікованих кадрів через те, що рівень освіти значно відстає від вимог ринку. Саме тому розвиток IT-освіти є одним із пріоритетів Мінцифри. 

Мінцифра спільно із МОН на початку червня цього року розпочали процес розробки дорожньої карти реформи IT-освіти в Україні. Для цього було створено робочу групу. Мета – разом із представниками IT-спільноти, бізнесу, освітянами, народними депутатами та урядовцями дійти до спільного бачення реформування IT-освіти в Україні. 

«Ми розуміємо, що через 5 років попит на IT-спеціалістів в Україні буде дуже великий. Тому уже зараз маємо подбати про те, як його задовольнити. Не ламаючи те, що є, а підсилюючи. Два місяці тому був розпочатий процес реформування IT-освіти в Україні. Вже зараз бачимо, що система ІТ-освіти потребує комплексного оновлення на всіх рівнях. Для досягнення сталого зростання кількості ІТ-спеціалістів та їхньої кваліфікації протягом найближчих десятиліть необхідно балансувати системні реформи та швидкі рішення. Тож розглядаємо можливості не лише класичної освіти. Плануємо розвивати EdTech в Україні та велику увагу приділяти освіті світчерів», — сказав Віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. 

Сьогодні на засіданні робочої групи було представлено бачення реформи ІТ-освіти в Україні та пропозиції до дорожньої карти. Пропозиції розроблено за результатами опитувань, експертних обговорень у підгрупах з профільними експертами та узагальнених даних IT-спільноти на платформі Центру економічного відновлення. З презентацією може ознайомитись кожен, а також відправити конструктивні пропозиції щодо вдосконалення цього бачення або зауваження. Вони будуть враховані в розробці дорожньої карти реформування IT-освіти в Україні. 

Ознайомитись з презентацією можна за посиланням: https://bit.ly/3ldHpAg

Відправити пропозиції та зауваження можна до 17 вересня 2021 року включно на електронну адресу: it_osvita@thedigital.gov.ua  

Нагадаємо, що за ініціативи Віцепрем’єр-міністра — Міністра цифрової трансформації Михайла Федорова Мінцифра спільно з МОН розпочали процес реформування системи IT-освіти в Україні. Платформою розробки дорожньої карти реформи став Центр економічного відновлення. На початку червня було створено робочу групу, до якої увійшли представники Мінцифри, МОН, Офісу Президента, ВРУ, бізнес-асоціацій та ІТ-об’єднань, кластерів і громадських організацій зі всієї України. Вона працює над розробкою пропозицій щодо реформування системи підготовки ІТ-фахівців у закладах вищої і загальної середньої освіти та необхідних проєктів нормативно-правових актів. 

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт