Працюємо над планом цифрової трансформації України

Прес-офіс
08 травня 2020, 12:53
  Перегляди 1854

Вперше в історії відбулася урядова нарада з питань цифрової трансформації із дискусією та спільним плануванням цифрового розвитку країни.

За час роботи Міністерства цифрової трансформації України вдалося запровадити прозору електронну систему з автоматичним початком будівельних робіт і прозорим параметричним запровадженням в експлуатацію, запустили реінжиніринг публічних послуг на порталі Дія, запустили мобільний застосунок Дія, розвивається система взаємодії реєстрів Трембіта, розпочато оптимізацію реєстрів. 

"Наступний важливий крок – цифрова трансформація сфер та галузей, яка передбачає значну еволюцію або цілковиту зміну наявних державних процесів через ІТ. Результатом цифрової трансформації є не електронна послуга, навіть з максимальним реінжинірингом, а нові ефективні та прозорі цифрові державні процеси. Таку цифрову трансформацію вже розпочато у митній сфері. І ми будемо максимально підтримувати та контролювати незворотність та продовження цифрової реформи митниці", – розповів на нараді Віцепрем'єр-міністр України – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Першочергово цифрова трансформація відбуватиметься у податковій, митниці, галузі містобудування, земельних відносин, освіти, соціального захисту та охорони здоров’я.

Надалі – запровадження ТОП-100 послуг для громадян, які охоплюють всі типові ситуації протягом життя та покривають понад 80% усіх звернень громадян за державними послугами. Важливо, що усі дозвільні документи для бізнесу мають бути онлайн. 

Протягом місяця в усіх міністерствах, центральних органах влади мають з’явитися цифрові заступники (CDTO – chief digital transformation officer). Менеджери, які в координації з Мінцифри працюватимуть над цифровою трансформацією відповідної сфери. Одне серед перших завдань CDTO – формування плану цифрової трансформації відповідної галузі/сфери, які в сукупності нарешті дадуть Мінцифри розробити загальний план цифрової трансформації Уряду та держави.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт