Повністю автоматично, швидко і зручно: скасувати статус ВПО тепер можна і на порталі Дія

  Перегляди 882

На порталі Дія доступна автоматична послуга для внутрішньо переміщених осіб – скасування статусу. Раніше ВПО, які повернулися на місце постійного проживання, могли скористатися цим сервісом у застосунку.  

За даними Мінсоцполітики, в Україні налічується майже 5 мільйонів внутрішньо переміщених осіб. Дедалі більше українців повертаються до рідних домівок після деокупації міст і сіл або ж якщо у регіоні знизилася небезпека обстрілів. Після цього їм необхідно скасувати статус ВПО. 

Раніше аналогічну послугу ми вже запустили в застосунку. Нею скористалися понад 84 тисячі українців. Тепер скасування статусу ВПО доступне і на порталі. Не потрібно стояти в чергах та збирати довідки. Заявки обробляються онлайн, а послуга працює повністю автоматично. Тож вам більше не доведеться повторно ходити до держустанов у разі помилки в заяві та протягом кількох днів чекати на рішення чиновника.  

Усе відбувається швидко та зручно. Щоб скасувати статус ВПО на порталі Дія, потрібно авторизуватися, обрати послугу Скасування статусу ВПО, заповнити необхідні дані. Потім перевірити сформовану заяву та підписати її електронним підписом. 

Раніше, щоб скасувати статус ВПО, необхідно було йти до органів соціального захисту за адресою прописки або до ЦНАПу, готувати паперові документи та протягом трьох днів чекати на рішення. 

Послуга реалізується Мінцифрою спільно з Міністерством соціальної політики України за підтримки «Проєкту підтримки Дія», який впроваджується Програмою розвитку ООН в Україні за підтримки Швеції.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт