Посилюємо міжнародне партнерство: Україна, Британія та Естонія уклали меморандум про розвиток цифровізації

  Перегляди 353

Міністерство цифрової трансформації України, Міністерство закордонних справ Великої Британії й Міністерство економіки та комунікацій Естонії вперше уклали тристоронній меморандум про співпрацю у сфері цифровізації. Це дасть змогу швидко та ефективно обмінюватися досвідом між державами та реалізовувати спільні діджитал-проєкти.

«У 2019 році ми починали будувати цифрову державу буквально з нуля. А сьогодні наш застосунок Дія — чи не найкраще цифрове рішення для урядів; маємо за честь допомагати естонським колегам запускати схожий продукт у себе. Упевнений, що підписання тристороннього меморандуму стане win-win партнерством для всіх учасників. Фактично це цифрова коаліція для розвитку та підсилення наших держав», — зазначив Віцепрем’єр-міністр України з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Головна мета меморандуму — знайти спільні цифрові рішення для подолання викликів сучасності. Документ відкриває широкий спектр потенційних тем для тристоронньої співпраці. У фокусі — штучний інтелект та відкриті дані.

«Ми щасливі розпочати цю співпрацю. Велика Британія віддана підтримці стійкості та відновлення України. Однак у галузі електронного управління та цифровізації нам є чого повчитися у вашої держави, як і в Естонії. Відтепер наші три країни зможуть ділитися знаннями та доповнювати цифровий досвід одне одного. Спільна робота принесе користь усім сторонам, оскільки ми зможемо разом виконувати завдання та відкривати нові можливості», — прокоментувала державний секретар Міністерства закордонних справ Великої Британії Анн-Марі Тревельян.

Країни також домовилися посилити співробітництво у сфері електронного урядування. Зокрема, разом розв’язувати проблеми, з якими стикаються уряди під час цифровізації процесів та надання електронних послуг. 

«Естонія десятиліттями була передовою країною щодо цифрового врядування, і ми завжди були готові поділитися своїм досвідом та викликами, з якими зіткнулися. Попри це, ми, як і раніше, прагнемо навчатися в інших, і наша співпраця з українською Дією щодо впровадження нашого продукту цифрової держави mRiik є чудовим прикладом. Україна створила потужну цифрову націю, дуже схожу на Естонію, але ви зробили це в дуже короткий термін і під час війни. Я вірю, що ми всі можемо отримати уроки із цієї стійкості. Я дуже радий поглибити нашу тристоронню співпрацю між Естонією, Україною та Великою Британією й об’єднати наші ресурси для створення найкращого цифрового майбутнього для всіх нас»,  — зазначив міністр економіки та інформаційних технологій Естонії Тійт Ріісало.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт