Посилюємо кіберзахист: Мінцифра підписала Меморандум з міжнародною компанією «Інтернет 2.0»

  Перегляди 618

Команда Мінцифри підписала меморандум про співпрацю з провідною організацією з кібербезпеки США та Австралії «Інтернет 2.0». Домовилися про співробітництво у сфері кіберзахисту та навчання українських ветеранів навичкам кібербезпеки.

«В Україні розпочав роботу провідний партнер міжнародної Ініціативи протидії кібер-вимагачам (Counter Ransomware Initiative, CRI) “Інтернет 2.0”. Початок нашої співпраці – це позитивний сигнал для інших міжнародних компаній і брендів про те, що саме зараз Україна може і має стати потужним партнером у реалізації спільних проєктів», – зазначив заступник Міністра цифрової трансформації Георгій Дубинський.

Україна стала першим у світі партнером «Інтернет 2.0» за межами країн розвідувального альянсу ФВЕЙ (FVEY), до якого входять Австралія, Канада, Нова Зеландія, Велика Британія та США. Згідно з Меморандумом компанія забезпечить навчання українців з кібербезпеки та надаватиме аналітичну підтримку Україні у боротьбі з кібератаками. 

«Інтернет 2.0 та Уряд Австралії вважають співробітництво у сфері кібербезпеки з Україною важливим для нашого стратегічного партнерства і для глобального ландшафту кібербезпеки. Ми бачимо себе довгостроковим партнером України як під час війни, так і після неї. Також визнаємо особливий борг, який маємо перед ветеранами України за захист демократії і безпеки всього світу», – зазначив генеральний директор «Інтернет 2.0» Роберт Поттер.

У межах Меморандуму «Інтернет 2.0» надаватиме свої технології та поділиться передовим досвідом для потреб кіберзахисту України. Навчатиме українських ветеранів навичок кібербезпеки та цифрових технологій. Також компанія відкриє офіс в Україні.

«Інтернет 2.0» — це провідна організація з кібербезпеки США та Австралії, місія якої — захищати клієнтів і партнерів від найсучасніших загроз. Основні продукти «Інтернет 2.0» – технологічні рішення з кіберзахисту Cloaking Firewall і Malcore. Підрозділ компанії Advanced Practices надає аналітично-розвідувальні послуги. 

 

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт