Посилюємо кібербезпеку України: Мінцифра та ECSO підписали меморандум про співпрацю

  Перегляди 505

Міністерство цифрової трансформації України та Європейська організація кібербезпеки (ECSO) уклали меморандум про співробітництво. Це дасть змогу зміцнити кібербезпеку України, пришвидшити інтеграцію нашої держави в європейський цифровий простір, а також поглибити співробітництво у сферах суспільної обізнаності та цифрової трансформації.

«Угода з ECSO — це важливий крок для посилення цифрової безпеки нашої держави та поглиблення співпраці між Україною та ЄС у сфері кібербезпеки. Цей меморандум дасть змогу спільно працювати над розвитком кібербезпеки в Україні й підвищувати кваліфікацію наших фахівців. А також сприяти розвитку та виходу на європейські ринки українських стартапів, які працюють у цій галузі», — зазначив заступник Міністра цифрової трансформації України Георгій Дубинський.

Меморандум допоможе посилити систему кіберзахисту України відповідно до міжнародних стандартів. А також забезпечити доступ українських підприємств та фахівців до ринку кібербезпеки ЄС. Крім цього, співпраця з ECSO дасть змогу:

  • забезпечити українським фахівцям доступ до навчальних ресурсів з підвищення кваліфікації й професійного розвитку;
  • організувати промоцію українських стартапів у сфері кіберзахисту та залучити інвесторів;
  • забезпечити підтримку науково-технічних проєктів.

ECSO — унікальна європейська організація з кібербезпеки, яка об’єднує підприємства, стартапи, дослідницькі центри, університети, кластери та асоціації у сфері кібербезпеки та сприяє їхньому співробітництву. Членами ECSO є майже 300 організацій.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт