Понад два мільйони на підтримку постраждалого бізнесу: результати освітньо-грантової програми Міцність

  Перегляди 184

Освітньо-грантова програма Міцність стартувала у вересні 2023 року та мала на меті підтримати й відновити бізнес у постраждалих від повномасштабної війни Одеській, Харківській та Дніпропетровській областях, надавши українським підприємцям необхідну допомогу для розвитку. Програма втілена з ініціативи мережі центрів підтримки підприємців Дія.Бізнес.

74 учасники програми протягом трьох місяців здобували актуальні знання та пройшли 6 освітніх модулів щодо планування бізнесу, маркетингу, міжнародної торгівлі, бухгалтерського та фінансового менеджменту, електронної комерції, розвитку інноваційних технологій і психологічної стійкості.

«Від початку повномасштабного вторгнення в Україні з’явилося понад 40 000 нових компаній. Український бізнес — стійкий та інноваційний. Його постійна підтримка наближає нас до перемоги та пришвидшить повоєнну відбудову. Завдяки програмі Міцність USAID надав фінансову допомогу в розмірі $3 000 кожному з найпрогресивніших учасників проєкту. Ми прагнемо, щоб у підприємців були всі необхідні ресурси для втілення найбільш амбітних мрій», — зазначає заступник Міністра цифрової трансформації з питань європейської інтеграції Валерія Іонан.

15 грудня відбувся фінальний онлайн-захід освітньо-грантової програми Міцність, де за результатами проходження програми, створення власної стратегії відновлення бізнесу та нових робочих місць журі обрало 20 найпрогресивніших учасників проєкту. Кожен з них отримав фінансову допомогу в розмірі $3 000, щоб покрити витрати на закупівлю нового обладнання, ремонт приміщення, запасів сировини для регенерації власної справи. Загальний грантовий фонд програми — 2,202 млн гривень.

«USAID пишається тим, що співпрацює з Міністерством цифрової трансформації та всіма партнерами в ініціативі Міцність, щоб забезпечити сміливий бізнес і підприємців у прифронтових громадах, які отримають важливу підтримку для продовження діяльності. Ми щиро вітаємо кожного з 20 переможців і з нетерпінням чекаємо ваших майбутніх успіхів. Такі підприємства є ключовими рушійними силами відновлення їхніх громад, і ми захоплюємося їхньою мужністю та рішучістю. Українці не просто продемонстрували незрівнянну хоробрість і стійкість — ви також продемонстрували креативність, адаптацію та інновації перед обличчям лиха», — зазначила Директор місії USAID Теодора Делл.

Переможці проєкту

  • Ганна Кравцова «Сироварня Кравцових». Підприємство використовує унікальну комбінацію традиційних методів сироваріння та сучасних технологій.
  • Андрій Мануйлов «IOON Tech». Підприємство розвивається у сфері наукоємного консалтингу та має продуктовий напрям — розробка, виробництво та впровадження пристроїв-генераторів антисептичного засобу IOON ONE MED.
  • Наталія Бережна «Сонце Фрукт». Виробництво корисних солодощів і снеків. 
  • Євгенія Молчанова «Зелений Гай». Ферма-сироварня займається виробництвом харчових продуктів і послугами зеленого туризму. 
  • Андрій Максименко. ФОП займається виробництвом корпусних та м’яких меблів.
  • Анатолій Федорець «Top-gun». Спортивний клуб, що організовує та проводить тактичні тренувальні заняття.
  • Веніамін Товстоп’ятко «Wild Sandwich». Вегетаріанський заклад.
  • Олена Самарська «Микола». Підприємство веде фермерське господарство.
  • Олександр Чувасов «ЖИТО». Крафтова пекарня.
  • Микола Міканов «Premier Parfum». Підприємство займається  парфумерно-косметичною промисловістю.
  • Андрій Бойко «Blackwood». Аксесуари зі шкіри та дерева.
  • Михайло Цибулька «Faina Bee». Бізнес займається продуктами бджільництва.
  • Олег Піддубний «Colorit». Розмальовки кольоровим піском, місія проєкту — розвиток дітей під час гри.
  • Ганна Зенченко «SHE.IS.UА». Підприємство займається виробництвом брендованого одягу.
  • Олексій Проценко. ФОП працює на ринку одягу для танців.
  • Валентина Коробка «Балаклійські Чани». Підприємство планує займатися адаптацією військових.
  • Владислав Богуславський «Доктор Гаф». Ветеринарна лікарня. 
  • Олексій Євсюков «Avex». Підприємство виробляє купальники та фітнес-одяг.
  • Ангеліна Щаблика «Anhel Kids». Компанія займається пошивом чохлів на дитячі стільці для годування.
  • Олена Приходько. ФОП займається діяльністю, пов’язаною з бджільництвом.

«Коли я починав створювати бізнес, мені здавалося, що в темі маркетингу та продажах усе дуже складно та незрозуміло. Але зараз, завдяки розгорнутому огляду теми просування продуктів та послуг, я отримав чіткі стратегії та інструменти, які вже успішно використовую, а взаємодія з іншими учасниками програми допомогла мені розширити свій погляд на маркетинг. Тепер я відчуваю впевненість та вмію ефективно просувати продукт власної справи», — підкреслив один з переможців програми Олександр Чувасов, власник крафтової пекарні «Жито».

Переможці програми Міцність продемонстрували, як можуть розширити бізнес, а також як їхній проєкт може впливати на більшу кількість людей чи регіонів. Крім того, показали бажання надавати більше нових робочих місць, поділилися стратегічними пріоритетами компаній на наступні 3–5 років та довели необхідність упровадження власного проєкту.

Освітньо-грантова програма Міцність організована мережею центрів підтримки підприємців Дія.Бізнес за підтримки Міністерства цифрової трансформації України та державної установи «Офіс з розвитку підприємництва та експорту». Програма реалізовується за підтримки проєкту Агентства США з міжнародного розвитку USAID «Зміцнення громадської довіри (UCBI)».

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт